Sebők Balázs sem játszhat a hoki-vb-n

Magyar Nemzet
2019. 02. 14. 15:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pillanatnyilag legjobb, de legalábbis legmagasabban jegyzett magyar jégkorongozó nélkül szerepel majd április végén az asztanai divízió I/A világbajnokságon a magyar válogatott. Sebők Balázs tegnap jelentette be, hogy egészségügyi okok miatt nem lehet ott a vb-n. A finn elsőosztályú KalPa játékosa nem sérült, helyesebben nem a megszokott értelemben: rövid időn belül háromszor is agyrázkódást szenvedett, ezért az orvosokkal egyetértésben hosszabb, több hónapos pihenőt tart.

„Az első agyrázkódást nem pihentem ki rendesen, ezért a következő kettő már könnyebben jött. Nem tudni, mi a legjobb kezelés erre, de a pihenés és az, hogy nem éri kontakt a fejemet, biztosan segít. Nem akarunk rizikót vállalni, hogy valami esetleg rosszabbá váljon. Most ez a legokosabb, leglogikusabb döntés. Egy hosszabb pihenő után az új szezont már tiszta lappal tudom kezdeni, és a lehető legjobb állapotban szeretnék visszatérni” – mondta a 24 éves csatár a szövetség honlapjának.

Térdszalagszakadás miatt Kóger Dániel is hiányzik majd, nem túl kedvezőek tehát a jelek most, február közepén. A feljutásról tavaly csupán 14 másodperc híján lemaradt magyar válogatottra kemény feladat vár a kazah fővárosban: a házigazda mellett Fehéroroszország, Szlovénia, a Koreai Köztársaság és Litvánia lesz az ellenfele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.