Segítik vagy nem segítik

Újabb szabálytalan gól a Madrid meccsén, a VAR-szobában megint nem láttak okot a közbeavatkozásra.

Ch. Gáll András
2020. 06. 26. 11:36
La Liga Santander - Real Madrid v Real Mallorca
Vinícius Júnior (25) lövése után a labda már a Mallorca kapujába tart Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is a Real Madrid vezeti a La Liga tabelláját az egymás elleni eredmények alapján a Barcelona előtt, és továbbra is ömlik a panaszáradat Katalóniából – tegyük hozzá, nem minden alap nélkül. Tudniillik a szerda késő éjjel lejátszott Real Madrid–Mallorca meccsen megint rúgott egy olyan gólt a királyi gárda, amit nem biztos, hogy meg kellett volna adni.

gólja előtt Dani Carvajal fellökte Dani Rodríguezt, így ke­rült a labda Luka Modrićhoz, aki gólpasszt adott Viníciusnak. Újabb szabálytalan gól a Madrid meccsén, a VAR-szobában megint nem láttak okot a közbeavatkozásra. Természetesen Barcelonában ismét felháborodtak, borítékolható, hogy ez már így fog menni a hátralévő fordulókban is. Ettől függetlenül a brazil tinédzser gólja szép volt, miként Sergio Ramosé is, amely szabadrúgásból született. A mezőny egyik legjobbja a Mallorca japán játékosa, Kubo volt. Szóval érdekes mérkőzés volt, minden furcsaságával együtt.

Vinícius Júnior (25) lövése után a labda már a Mallorca kapujába tart
Fotó: Reuters

Zinédine Zidane, a Madrid vezetőedzője olyan összeállításban küldte pályára csapatát, amilyenben még egyszer sem: 4-2-3-1-es formációban, Bale, Hazard és Vinicius korábban még sohasem volt egyszerre a pályán. És még egy kuriózum: pályára lépett a Mallorca színeiben a „mexikói Messi”, azaz Luke Romero, aki 15 éves és 219 napos korában a La Liga történetének legfiatalabb debütáló játékosa lett. Még egy gondolat a liga talán legmegosztóbb figurájáról, Sergio Ramosról. A 170-szeres spanyol válogatott 448 bajnoki mérkőzésen 67 gólt szerzett a Madrid csapatában, a Sevillában pedig előzőleg 39 mérkőzésen kettőt; ennél többet a védők közül senki sem a La Ligában. Amióta Ronaldo elment a Juventushoz, sokkal jobb százalékkal értékesítik a szabadrúgásokat. Nem vitás: Ramos jobb szabadrúgáslövő, mint Ronaldo, aki három éve nem talált a kapuba szabadrúgásból. Zidane is odavan csapatkapitányáért: „Fekszik neki a szabadrúgás, nem is csoda, mert rengeteget gyakorolja. Ő a mi vezérünk, a kapitányunk, és mindig mutatja az utat!” A vezér természetesen tagadja, hogy bírói segítséget élveznének.

A Serie A-ban az Istennő, ­vagyis a La Dea (ez az Atalanta beceneve) ismét csodát tett a 27. fordulóban: Rómában 3-2-re legyőzte a Laziót a rangadón, méghozzá úgy, hogy 0-2-ről fordított Gosens, Malinovsky és Palomino góljaival. Gasperini mester Atalantája tényleg csodacsapat, tartja a háromgólos átlagát, a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyet, és nincs olyan helyzet, amelyből ne tudna kikecmeregni. A győzelemmel egyébként a bergamói csapat kikaparta a gesztenyét a Juventusnak, amelynek négypontosra nőtt az előnye a Lazio előtt.

A La Gazzetta dello Sport információja szerint játékoscsere lesz a Juventus és a Barcelona között; a brazil Arthur érkezik Piemontba, a bosnyák Miralem Pjanić pedig Torinóból a Camp Nouba. Ha minden igaz, pénzmozgás nem is kíséri a tranzakciót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.