Selbyt agyon cikizik, mégis egyetlen játékra van a döntőtől

Lélektani hadviselés, elképesztő lökések, hihetetlen izgalmak jellemzik a sznúker-világbajnokság elődöntőit. A ma esti zárószakasz előtt a Shaun Murphy–Kyren Wilson csata 12-12-re, a Mark Selby–Stuart Bingham összecsapás 16-15-re áll.

N. M.
2021. 05. 01. 20:36
Dafabet Masters
Mark Selby gyakran lassú játékkal akarja kikészíteni az ellenfeleit Fotó: Peter Cziborra Forrás: Action Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kyren Wilson a mérkőzés elején nagyon magabiztosan játszott, és nagy fölénnyel, 10-4-re vezetett Shaun Murphy ellen, aki láthatóan nem pihente még ki a világelső Judd Trump elleni győztes találkozó fáradalmait. A péntek esti második szakasz utolsó két frame-ét Murphynek mindenképpen meg kellett nyernie ahhoz, hogy reális esélye maradjon a folytatásra. (Az elődöntő már 17 győztes fram-re megy.)

2005 világbajnoka teljesítette ezt a feladatot, nem is akárhogyan. Amikor már zsebben volt a 16. frame, az utolsó golyót, a feketét egészen elképesztő négyfalas lövéssel tette be a bal alsó zsebbe, majd a riválisát a járványszabály szerint könyökkel, a közönséget viszont diadalmas karlendítéssel üdvözölte.

Murphy nem hiába érezte, hogy ez a részsiker nagyon fontos, a szombat déli folytatásban egyenlített 12-12-re. Este innen folytatják.

A Mark Selby–Stuart Bingham meccs rendkívül szorosan és borzalmasan lassan alakul. Selby a tegnap esti szakaszt 9-7-es vezetésről kezdte. Ám ekkor Bingham belendült. Előbb lökött egy 131-es bréket, majd a következő frame-ben, úgy tűnt, a 147-es maximumra is van esélye, de végül elrontotta, igaz, így is egyenlített 9-9-re.

Selby észlelte, hogy ellenfele elkapta a fonalat, s ismét alkalmazta azt a fegyverét, amelyért sokan nem kedvelik. Borzalmasan lassan játszott, a 19. frame-ben az egyik alkalommal több mint három percen át járkált körbe-körbe az asztalnál, s úgy tett, mintha nagyon tépelődne.

Ettől már a mérkőzésvezető is besokallt, így rászólt a háromszoros világbajnokra: – Már több mint három perce megy ez, ideje azon gondolkoznia, hogy végre lökjön.

A sors fura fintora, hogy Bingham hihetetlenül mázlis lökéssel nyerte meg ezt a frame-et.

Bingham 13-11-es vezetéssel zárta a tegnap estét, ami után elvileg már csak egy szakasz volt hátra ma délután. Elvileg... Továbbra is nagyon vontatottan ment a játék, Selbyt 16-16-ös vezetésénél átmenetileg berekesztették, s csak a Murphy–Wilson meccs végeztével folytatják. Várhatón éjszakába, ha nem holnap hajnalba nyúlóan.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.