Senki által nem várt csapathoz igazolhat Kylian Mbappé

Régóta folynak a találgatások a Kylian Mbappé jövőjével kapcsolatban, az eddigi átigazolási pletykák a Liverpoollal és a Real Madriddal kapcsolták össze a csatárt. Most egy újabb futballcsapat neve merült fel, az olasz sajtó szerint a Juventus elképesztően nagy összeget fizetne a francia játékjogáért a PSG-nek. Cristiano Ronaldo épp az ellenkező utat járhatja be, és Torinóból Párizsba költözhet.

Magyar Nemzet
Forrás: Mirror2020. 10. 16. 9:57
Kylian Mbappé
Kylian Mbappé meghozta pályafutása fontos döntését: nem hosszabbít szerződést a PSG-vel Fotó: David Ramos Forrás: MTI/EPA/Getty pool/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

korábbi átigazolási díja alapján a világ második legdrágább labdarúgója klubtársa, mögött, akit 200 millió fontért vásárolt meg a PSG a Barcelonától 2017-ben. Az olasz Tuttosportra hivatkozva a Mirror arról számolt be, hogy a Juventus ezt az összeget is túlszárnyalhatja, és 360 millió fontot adna Mbappéért.

Az üzlet része lehet is, mivel az olasz bajnok a mindkét sztár csillagászati bérét nem tudná állni. Az ötszörös aranylabdás – a Marca szerint – a Juventus messze legjobban fizetett játékosa évi 28,1 millió fonttal. Eközben Kylian Mbappé Párizsban 17,6 millió fontot tesz zsebre, ami több mint tízmillióval magasabb a Juventus bértáblázatában második Matthijs de Ligt hétmilliós bérénél.

Cristiano Ronaldo neve nem először merült fel a PSG kapcsán, Jorge Mendes, a támadó ügynöke tárgyalt a francia csapattal a nyár folyamán.

Ronaldo bajba kerülhet

Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora úgy véli, a Juventus sztárfutballistája, Cristiano Ronaldo megsértette a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott biztonsági előírásokat. A politikus igennel válaszolt csütörtökön a Rai Radio Uno rádióadóban arra a kérdésre, vétett-e a játékos a szabályok ellen azzal, hogy karanténkötelezettsége ellenére visszatért Torinóba.

A 35 éves, ötszörös aranylabdás portugál labdarúgónál még Lisszabonban, a válogatott táborában állapították meg, hogy elkapta a koronavírust, ennek ellenére szerdán visszarepült Olaszországba, hogy ott töltse a karanténidőszakot. (MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.