Sepsi OSK: semmi etnikai villongás, puszta verekedés?

Noha tálcán kínálta magát ez a verzió, nem etnikai színezetű konfliktus robbant ki a labdarúgó Román Kupa ma esti elődöntőjének visszavágójára készülő Sepsi OSK csapatánál. A fináléba jutásért jó esélyekkel induló háromszéki gárda – amely az első meccset hazai pályán 5-1-re nyerte a Poli Iași ellen – a moldvai városban készül a találkozóra, amelynek végén fennállása legnagyobb sikerét érheti el.

Csinta Samu (Sepsiszentgyörgy)
2020. 07. 09. 10:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbjutás esetén a Sepsi OSK július 22-én vívhatja a döntőt a FCSB ellen, amely a másik ágon 4-0-s összesítéssel ütötte ki a bukaresti Dinamót.

A papírforma a székelyföldiek továbblépését ígéri, annál is inkább, mert a Poli feladni látszik kupareményeit és minden erejét a kiesés elleni harcra összpontosítja.

A Leonard Grozavu még hétfőn állítólag rátámadt a csapat magyar játékosára, a Puskás Akadémiától kölcsönvett Fülöp Lórándra. Úgy tudjuk, nem etnikai indíttatású az edző durva cselekedete. Az edző a házi rendszabály megszegése, a közös étkezés alatti telefonhasználat miatt rontott neki a futballistának, a tettlegesség határát feszegetve vonta felelősségre a játékost, majd földhöz vágta annak telefonját. Ha a kihágás miatti büntetés jogosságához nem is férhet kétség, a módszerrel aligha érthet egyet bárki is.

Hogy egész pontosan mi történt és miért, annak kivizsgálására csak a mai mérkőzés után, pénteken ül össze a klub vezetősége, hiszen most mindennék fontosabba döntőbe jutás kivívása a kupában.

– Nem akarok semmit előrevetíteni, de garantáltan nem marad következmények nélkül az esemény. Természetesen miután alaposan feltérképezzük, mi is történt valójában – mondta a Magyar Nemzetnek Diószegi László, a klub alapító elnöke. – Azt azonban határozottan cáfolom, hogy az incidens román–magyar ellentétről szólt volna. Ilyen jellegű megnyilvánulást, érkezzen bármilyen irányból is, egyetlen pillanatig sem tolerálnánk.

Sepsi OSK–Iași rövid időn belül immár harmadszor

Leo Grozavu szélsőséges viselkedését bizonyos mértékig talán magyarázza csapatának az elmúlt két bajnoki mérkőzésen mutatott teljesítménye, illetve veresége. Főleg a legutóbbi, ugyancsak a Poli elleni, s ugyancsak Iași-ban játszott találkozó, amelyet egy hatalmas kapusbakival és egy buta öngóllal veszített el 3-1-re a Sepsi OSK, pedig a találkozó háromnegyede az ellenfél térfelén zajlott.

Ugyanakkor a szakembernek már van némi „priusza”, 2017-ben a tévékamerák kereszttüzében pofozta fel lecserélt játékosát.

A klub történetének legnagyobb sikerével kecsegtető mérkőzés előtti hangulatot az is feszültté teszi, hogy a koronavírus-járvány miatti kényszerű leállást követően a sepsiszentgyörgyi együttes biztató pozícióból kezdte újra a bajnokságot, ám a legutóbbi botlások, valamint a riválisok eredményei nyomán meglehetősen veszélyes helyzetbe került. Egyik ellenlábasa éppen a három ponttal kevesebbel álló Poli Iași, amelynek edzője a bajnokságban való túlélés reményében eredetileg pihentetni készült legjobbjait a kevés eséllyel kecsegtető kupaelődöntőben. Feltéve, ha nem érez „vérszagot” a Sepsi OSK önkezű megsebzése után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.