Serena Williams ruhájától mindenkinek leesett az álla + videó

Nem először lepi meg a világot Serena Williams a ruhájával, és nincs ez másként most az Australian Openen sem. Minden idők egyik legnagyobb teniszezőjét ráadásul nem is akárki inspirálta.

2021. 02. 09. 20:25
Serena Williams
Melbourne, 2021. február 8. Az amerikai Serena Williams a német Laura Siegemund ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2021. február 8-án. MTI/AAP/Dave Hunt Fotó: án. MTI/AAP/Dave Hunt Forrás: MTI/AAP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Serena Williams már huszonhárom Grand Slam-tornát nyert, igaz, legutóbbi diadala 2017-es keltezésű, a négy évvel ezelőtti Australian Openről. Azóta négy döntőt bukott el, a 24. győzelem nem akar összejönni neki, amivel beérné az örökranglistát vezető, 78 éves ausztrál Margaret Courtöt. Az amerikai játékos lassan pályafutása végére ér, már 39 éves, de a korábbi világelső még mindig a 11. helyen áll a WTA-rangsorban, számolni kell vele.

A múlt héten az Australian Opent felvezető Yarra Valley Classic elnevezésű tornán három meccset nyerve jutott be az elődöntőbe, ahol azonban vállsérülése miatt nem állt ki a jelenlegi világelső, az ausztrál Asleigh Barty ellen. Az Australian Openen azonban játszik, ő a torna 10. kiemeltje, az első fordulóban pedig, a 64 közé jutásért simán, 6:1, 6:1-re verte a német Laura Siegemundot, a világranglista 49. helyezettjét. A második fordulóban szerdán a szerb Nina Sztojanoviccsal (99.) találkozik, és minden bizonnyal újra abban a meghökkentő szerelésben láthatjuk, mint Siegemund ellen. Az egyrészes, aszimmetrikus, „egylábas” ruha a Nike tervezése, pink, vörös, fekete és némi kék színkombinációja. Ízlésekről lehet vitatkozni, de az biztos, hogy amikor Serena Williams bevonult a pályára, mindenkinek leesett az álla.

#SerenaWilliams (THE 🐐) on her #AusOpen outfit, inspired by Florence Griffith-Joyner.

„Yeah, I was inspired by #FloJo,...

Közzétette: Kimberlyn Carter2021. február 7., vasárnap

A játékos elárulta, hogy a néhai Florence Griffith-Joyner egyik ruhakölteménye ihlette a választásban.

„FloJo inspirált, aki csodálatos atléta volt abban az időben, amikor felnőttem” – nyilatkozta Serena Williams.

Honfitársnője az 1988-as szöuli olimpián aranyérmes lett 100 és 200 méteren, valamint az Egyesült Államok 4×100 méteres váltójával, a 4×400-as kvartettel pedig ezüstöt szerzett. Négy évvel korábban, Los Angelesben 200-on a második helyen végzett. 1988-ban két hónappal az olimpia előtt Indianapolisban az amerikai válogatón 100 méteren a negyeddöntőben (!) döbbenetes, máig fennálló 10,49 másodperces világcsúcsot futott.

A korábbi rekordot honfitársnője, Evelyn Ashford 10,76-tal tartotta. Azt a bizonyos válogatót Griffith-Joyner 10,61-gyel, az olimpián a döntőt a megengedettnél nagyobb hátszélben 10,54-gyel nyerte meg. 200 méteren pedig Szöulban kétszer is megjavította a világcsúcsot – amit addig 21,71-gyel a keletnémet Heike Drechsler tartott –, az elődöntőben 21,56-ot, a döntőben 21,34-et futott. Azóta legközelebb az ugyancsak amerikai Marion Jones jutott a világcsúcshoz – 1998-ban 21,62-vel –, aki később bevallotta, hogy doppingolt.

A megjelenésében extravagáns stílusú Florence Griffith-Joyner 1989-ben, 29 évesen bejelentette a visszavonulását. 1998-ban pedig 38 éves korában váratlanul elhunyt, epilepsziás roham által előidézett fulladás következtében, és mint kiderült, vele született agyi rendellenessége volt. Hihetetlen eredményei és az, hogy pályája csúcsán akkor vonult vissza, amikor bevezették a versenyen kívüli doppingellenőrzéseket, sokak szemébe megkérdőjelezi, hogy „tisztán” érte el az eredményeit. De Serena Williams nem tartozik közéjük.

S a teniszező sem most először rukkol ki szokatlan öltözékkel, a 2018-as Roland Garroson például egy testhez tapadó ruhában is láthattuk, az első meccsét ebben nyerte meg. Utóbb elmondta, hogy ebben úgy érezte magát, mintha a Fekete Párduc című Marvel-film Wakandájának (egy mesebeli high-tech afrikai királyság) fekete hercegnője lenne, és mindig is szuperhős szeretett volna lenni. A torna szervezői azonban ezt a cicaruhát nem díjazták, és a következő évre betiltották a viselését.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Serena Williams (@serenawilliams) által megosztott bejegyzés

Ez pedig a 2019-es Australian Openen látott zöld ruhája, ezzel is témát adott a médiának:

Fotó: Twitter/Serena Williams

S egy friss videó, így melegítenek be a sztárok – a román Bianca Andreescu és Serena Williams – most Melbourne-ben:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.