A Juventus szurkolóinak a legrosszabb rémálma következhet be

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) elnöke hétfőn kijelentette, kizárják a Juventust a Serie A-ból, ha nem lép vissza at Európai Labdarúgó-szuperligától.

Forrás: MTI2021. 05. 10. 18:12
Juventus
Torino, 2021. február 23. Cristiano Ronaldo, a címvédõ Juventus portugál játékosa az olasz labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában játszott Juventus - Crotone mérkõzésen Torinóban 2021. február 22-én. A Juventus 3-0-ra gyõzött. Ronaldo két gólt fejelt. MTI/EPA-ANSA/Alessandro Di Marco Fotó: Alessandro Di Marco
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szabályok egyértelműek. Ha a Juventus tagja lesz az Európai Labdarúgó-szuperligának, amikor elindul az új idény, nem vehet részt a Serie A küzdelmeiben – fogalmazott a FIGC elsőszámú vezetője. – A szabály az szabály, és mindenkire vonatkozik.

A húszcsapatosra tervezett Európai Labdarúgó-szuperliga létrehozását április 19-én jelentették be, az alapítók között hat angol, valamint három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén éles kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban.

Ezek után elsőként másnap este a Manchester City jelentette be, hogy visszalép a szerepléstől, majd utána hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből. Délutánra az Atlético Madrid és az Internazionale is visszalépett a szuperligától, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lett volna. Végül az AC Milan is elhatárolódott az új sorozattól, amelynek így hivatalosan három tagja maradt.

A szuperligából kihátráló kilenc klub múlt pénteken megállapodott a visszaintegrálódás feltételeiről az európai szövetséggel (UEFA), amely viszont fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezte a másik három egyesülettel, azaz a Real Madriddal, a Barcelonával és a Juventusszal szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.