Harcosként ünnepelte a döntőbe jutást az úri sportág bajnoka

Két korábbi vb-győztes, Shaun Murphy és Mark Selby játssza a sznúker-világbajnokság döntőjét. Murphy 4-10-ről fordított és nyert 17-12-re Kyren Wilson ellen, Selby izzadságszagú meccsen gyűrte le Stuart Binghamet 17-15-re.

N. M.
2021. 05. 02. 0:08
null
Shaun Murphy ihletett formába került Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Murphy–Wilson találkozó tegnap este 12-12-ről folytatódott, Murphy ellenállhatatlan volt, zsinórban öt frame-et nyert és lezárta a mérkőzést.

– Nagyon boldog vagyok, pocsék éveim voltak korábban – lelkendezett a győztes, aki 2005-ben megnyerte a vb-t, 2009-ben és 2015-ben bejutott a döntőbe, de az elmúlt években nem sokra vitte a vb-k állandó helyszínén, a sheffieldi Crucible Színházban.

Murphy a mérkőzés folyamán többször a sznúker világában szokatlanul heves érzelmekben tört ki.

Emiatt magyarázkodásra is kényszerült, s a következőket mondta: – Nekem nincs gondom azzal, ha valaki ökölbe szorítja a kezét, ez hozzátartozik a sporthoz. Nem gondolom, hogy tiszteletlen lettem volna Kyrennel, aki erre a felvetésre ezt felelte: – Kicsit esetlen ez az ünneplés, én nem csinálnám. – Majd az ellenfele a kiváló lökéseit dicsérte. Szó se róla, a mérkőzésnek volt olyan szakasza, amikor Murphy 99 százalékos pontossággal lökte be a golyókat.

– Csalódott vagyok, azért jöttem, hogy megnyerjem a világbajnokságot, nem azért, hogy bejussak az elődöntőbe – árulta el Kyren Wilson.

Ezután fejezték be a félbe szakadt Selby–Bingham elődöntőt. Selby megnyerte a 32. frame-et, így nem került sor döntőframe-re, 17-15-re győzött a háromszoros világbajnok.

– Az elmúlt év nehéz volt, de a kemény munka megtérült, és mindennél inkább megkönnyebbülés, hogy túljutottam ezen a meccsen és ott vagyok a döntőben. Összességében Bingham valószínűleg jobban játszott, mint én, de úgy éreztem, hogy ha kitartóan küzdök, akkor célba érhetek – nyilatkozta Selby.

– Nehéz elveszíteni egy ilyen szoros meccset, de a tisztesség úgy kívánja meg Markkal szemben, hogy megérdemelte a győzelmet. A világbajnokságokon rendre van egy rossz napom, és sajnos ez ma volt – fogadta a vereséget sportszerűen Bingham. Arra kitérő választ adott, vajon Selby olykor szándékosan, az ő megzavarása végett gondolkozott-e rendkívül sokat, egy ízben a játékvezető szólt rá, hogy ideje cselekedni.

Szó, ami szó, Selby ott van a döntőben, de a játékával nem szerzett magának híveket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.