Mintha valaki 100 méteren egy másodpercet faragna a rekordon

Sidi Péter a világcsúcsnál jobb eredménnyel győzött a berlini sportlövő-versenyen a 10 méteres légpuskaszámban, amely az ötkarikás műsoron is szerepel. Ez biztató eredmény a világ- és hatszoros Európa-bajnok lövőnek, aki 2000 óta öt olimpián is szerepelt, de érmet még nem szerzett.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Sporthírszolgálat2020. 09. 02. 10:15
Sidi Péter
Kár, hogy nem hitelesíthető a világcsúcs Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sidi a döntőben 255,4 körös teljesítményt ért el – ez 10,642-es körátlag –, ami 2,6 körrel meghaladja minden idők eddigi legjobb eredményét.

„Hihetetlenül boldog vagyok, de egy kicsit bánatos is, mert olyan eredménnyel, amivel most rukkoltam ki, kétség kívül olimpiát nyertem volna Tokióban. Már a február végi wroclawi Európa-bajnokságon is kijött a lépés, amikor a legjobb eredménnyel szereztem olimpiai kvótát, a kérdés ezek után csak az volt, hogy a nyári játékok jövőre halasztása után mennyire tudok motivált maradni és alkalmazkodni a járványveszély miatt kialakult nehéz helyzethez. Az elmúlt hetekben egyre jobb formában lőttem, de a hol is tartok fogós kérdésre a mostani berlini produkciómmal adtam meg az igazán ütős választ” – nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak jogos büszkeséggel a 42. születésnapját szeptember 11-én betöltő sportember.

Sidi maga a 24 lövéses döntőben elért rekordját úgy jellemezte, mint ha a 100 méteres síkfutásban valaki egy másodpercet javítana a világcsúcson. Kár, hogy a rekord hitelesítésére nincs mód, mert ezt a nemzetközi szövetség szabályzata szerint csak a világ- és Európa-bajnokságon, illetve az olimpián és Világkupán elért eredmények esetében lehet megtenni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.