„Böde Dániellel ezt mégsem illett megtenni”

Sigér Dávid pályafutásának íve sokáig nem kecsegtetett Eb-részvétellel, a Ferencváros középpályása azonban kitartó munkával eljutott a kerettagság küszöbéig.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 27. 15:25
Sigér Dávid
San Marino 20210328 San Marino-Magyarorsz‡g VB selejtez? labdarœg— mŽrk?zŽs Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott bő kerete Ausztriában készül a közelgő Európa-bajnokságra. Akad néhány játékos, aki már öt éve is szerepelt az Eb-n, de ott van a 26-os végső keretbe kerülésért küzdők között az a Sigér Dávid is, aki a 2016-os kontinensviadal idején, 25 évesen még nem rendelkezett első osztályú meccsel.

– Időnként meg is csípem magam, nem álmodom-e – fogalmazott a Nemzeti Sportnak adott interjúban a Ferencváros középpályása. – Szoktam azon gondolkodni, milyen utat jártam be – ebből is erőt tudok meríteni. Ráadásul mindenért becsülettel megdolgoztam, semmi sem hullott az ölembe. Ami a válogatottat illeti, karrierem során nem először kerültem olyan szituációba, hogy magas szinten kell jól teljesítenem. Mindig megtettem, ami tőlem telt, ezért is válhatott valóra a legtöbb álmom. A következő cél pedig a pályára lépés az Eb-n.

Sigér Dávidnak erre minden esélye megvan, hiszen Izland elleni gólpasszával kulcsszerepet játszott a kijutásban, a válogatott legutóbbi tizenegy meccséből pedig mindössze egyet hagyott ki.

– Talán ez is mutatja az elmúlt években elért fejlődést. Örülök, ha egyre több próbatétellel szembesülök, kiváltképp ha olyan akadály jön velem szembe, amilyet korábban még nem ugrottam át. Egy-egy új kihívás mindig motivál, bizonyítani akarom, hogy annak leküzdésére is képes vagyok. Talán nem ok nélkül bízom abban, hogy az Európa-bajnokságon is számol velem a szövetségi kapitány. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy hátradőlve várom a kerethirdetést, ellenkezőleg: újra és újra meg kell győznöm, hogy számíthat rám.

A középpályás eddig tizenkét alkalommal húzhatta fel a címeres mezt, de egyáltalán nem retteg attól, hogy mi vár rá a tizenharmadik fellépésen.

– Nem félek a tizenhármastól, az a szerencseszámom. Balmazújvárosban még a mezszámom is ez volt. Amikor a Ferencvárosba igazoltam, foglalt volt, Böde Dánieltől pedig nem illett elkérnem…

A magyar nemzeti csapat az Európa-bajnokság előtt Ciprus és Írország válogatottjával vív felkészülési mérkőzést, a kontinensviadalt pedig június 15-én, a címvédő Portugália ellen kezdi, a Puskás Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.