Signora Rossi szíve majd meghasad

Óvatos becslések alapján is legalább háromszor akkora a piaci értéke a szlovák válogatott keretének, mint a magyarnak. A közelgő Eb-selejtező előtt ez nem sok jóval kecsegtet, persze az sem, hogy a legjobb szlovák játékos, Marek Hamsík több gólt szerzett Nápolyban, mint egykor Diego Maradona, és az Inter védőjét, a hatvanmillió euróra taksált Milan Skriniart Premier League-élklubok csábítják. Még szerencse, hogy nem számháborúra készülnek a csapatok.

2019. 03. 20. 13:59
2018 World Cup Qualifications – Europe – Slovakia vs Malta
A Napoli volt csapatkapitánya ma már Kínában keresi a kenyerét Fotó: Radovan Stoklasa Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes történetet elevenítettek fel a szlovákok néhány nappal a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtező előtt. felesége, a nápolyi (pozzuoli) származású Mariella Moccia természetesen mindig is a helyi csapatnak szurkolt, és kedvencet is a szülővárosa klubjából választott. Ezen a ponton felszisszenhettek a szlovák labdarúgás szerelmesei: Signora Rossinak a szlovák középpályás, Marek Hamsík lopta be magát a szívébe.

Ha nem Marco Rossi feleségéről lenne szó, és holnap nem rendeznének egy pikánsnak ígérkező szlovák–magyar Eb-selejtezőt, senkinek sem tűnik fel ez a bájos sztori. Így viszont igen, pedig a történet nem új keletű. Rossi felesége ezt még Dunaszerdahelyen nyilatkozta, amikor férje a DAC-nál dolgozott – és amikor Hamsík még a Napolit erősítette.

Marco Rossi 2018 júliusa óta a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Hamsík – miután megdöntötte Diego Maradona klubrekordját, és 121 gólt szerzett a Napoliban – Kínába igazolt.

Rossi tehát a felesége kedvenc játékosa ellen készíti fel a magyarokat. De nem csak Hamsíkra érdemes figyelni a szlovákok közül! A 31 éves középpályás az előző évhez hasonlóan az Internazionale védőjét, Milan Skriniart és a Celta Vigo labdarúgóját, Stanislav Lobotkát előzte meg a 2018 legjobb szlovák labdarúgója választáson. Skriniar a szlovák új hullám képviselője, a magyar származású Csontó Károly az ügynöke.

A Napoli volt csapatkapitánya ma már Kínában keresi a kenyerét
Fotó: Reuters

Csontó magyarországi üzlettársa Vörösbaranyi József, aki egyebek mellett menedzselését is intézi. Skriniar kirobbanthatatlan a Serie A harmadik helyén álló Inter kezdőcsapatából, a játékost szeretné magához csábítani a Manchester United, de a Chelsea is érdeklődik iránta. A középhátvéd becsült piaci értéke hatvanmillió euró, túlzás nélkül egyedül többet ér, mint a teljes magyar keret együttvéve. A Skriniarhoz hasonlóan szintén 24 éves Stanislav Lobotka fiatalon még az Ajaxnál is próbálkozott, két éve a spanyol első osztályú Celta Vigo alapembere.

Herthájában futballozik Ondrej Duda, de nem szabad szem elől téveszteni Juraj Kuckát sem, aki éveket húzott le a Milanban, jelenleg a Parmában játszik. Martin Dúbravka a Premier League-ben szereplő Newcastle Unitedben véd, remek a sajtója a szigetországban. Miroslav Stoch személyében egy Puskás-díjas labdarúgót is felvonultat a holnapi ellenfél. A technikás középpályás 2012-ben még a Fenerbahce színeiben szerzett góljával nyerte el a díjat, megelőzve Neymart és Radamel Falcaót.

Színes egyéniségekből áll tehát a szlovák keret, amelynek összértéke a mértékadó Transfermarkt honlap szerint 173 millió euró, ez markáns különbség az 55 millióra taksált magyar állományhoz képest.

Még az a szerencse, hogy holnap nem számháborúra, hanem labdarúgó-mérkőzésre készülnek a felek. Signora Rossit viszont nem irigyeljük. A férje miatt a magyarokhoz húz a szíve, bár nyilván nem lesz egyszerű zárójelbe tennie kilencven percig a Marek Hamsík iránt érzett rajongását. Talán mégis sikerülhet neki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.