Sikeresen felmondtuk az oroszleckét

Nagy Viktor érdekes módon nem volt elégedett: – Nem játszottunk jól, de legalább azt mondhatjuk, hogy nem lőttük el minden puskaporunkat.

Ch. Gáll András
2020. 01. 23. 7:06
null
Nagy Viktor jól védett, de nem volt elégedett Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól kezdődött a szerda a vízilabda Európa-bajnokságon, pedig még vízbe sem ugrott a magyar férficsapat a Duna Arénában: a montenegrói veteránok a négygólos Marko Petković vezérletével ­10-8-ra megverték az olaszokat, ezzel eltakarították a mieink útjából a világbajnokot.

A pénteki elődöntőben, 19 órakor (tv: M4 Sport) tehát a délszlávokkal találkozunk; természetesen ehhez le kellett győzni tegnap este Oroszországot. De az izgalmaknak még nem volt vége, az olimpiai bajnok szerbek csak döntetlenre mentek a spanyolokkal (6-6), ráadásul úgy, hogy 4-6 után nekik kellett kapaszkodniuk az ikszért. Az ötméterespárbajt 4-3-ra megnyerték Perronéék, így a hét (!) jelenleg vagy a közelmúltban hazánkban kenyerüket kereső pólóssal felálló szerbek már legfeljebb csak ötödikek lehetnek.

Nagy Viktor jól védett, de nem volt elégedett
Fotó: Mirkó István

Egyszersmind megszakadt Eb-nyerő sorozatuk, a legutóbbi négy kontinensbajnokságon ugyanis Filip Filipovićék nyakába akasztották az aranyérmeket, ráadásul úgy, hogy 2018-ban Barcelonában éppen a spanyolokat verték meg ötméteresekkel.

Most visszanyalt a fagyi. Persze mind a szerbeket, mind az olaszokat vigasztalhatja, hogy már zsebükben a tokiói repülőjegy a világliga-, illetve vb-elsőségüknek köszönhetően. Ugyanakkor az is eldőlt a szerbek és az olaszok kiesésével, hogy már mindenkit muszáj legyőznünk az olimpiai kvótáért, kivéve a spanyolokat, akikkel legfeljebb a döntőben találkozhatunk. Nekik tudniillik már van indulási jogosultságuk.

A magyar–oroszra dugig megtelt a nézőtér, hiába, a férfipóló azért még­iscsak férfipóló… Zalánki avatta fel Sztacenkót, az oroszok kapusát, aztán viszont Merkulov Nagy Viktort. Ettől kezdve állóháború alakult ki, bár kétszer is elhúztunk két góllal – Vámos szabaddobásai élményszámba mentek –, de Nagajev félidőig egygólosra csökkentette a különbséget. Bár 10-6-nál eldőlni látszott a meccs, távoli bombákkal innen is visszaaraszoltak a vendégek 10-8-ig, de Hárai klasszisgólja után mintha kihúzták volna a dugót az oroszok gumimatracából. 14-10 a vége, jöhet Montenegró az elődöntőben.

Nagy Viktor érdekes módon nem volt elégedett: – Nem játszottunk jól, de legalább azt mondhatjuk, hogy nem lőttük el minden puskaporunkat. A két bombagóllal jelentkező is csatlakozott társához: – Én sem vagyok elégedett, sem támadásban, sem védekezésben nem hoztuk azt, amit tudunk. Mindegy, hogy ki az ellenfél az elődöntőben, a montenegróiakat legutóbb legyőztük az Európa-kupában, remélem, pénteken is hasonló eredmény születik.

Vízilabda-Eb, férfiak, negyeddöntő: Magyarország–Oroszország 14-10 (3-2, 3-3, 4-3, 4-2). Gólszerzőink: Manhercz és Varga D. 3-3, Angyal, Zalánki és Vámos 2-2, Erdélyi és Hárai 1-1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.