Koronavírusos világbajnokunk a Balatonnál vonult karanténba

A Magyar Vívószövetség szombaton a honlapján arról számolt be, hogy a héten közel 250 koronavírustesztet végeztetett el. A közlemény megfogalmazása szerint ebből „mindössze öt lett pozitív”, ezért úgy döntöttek, hogy a tervek szerint folytatódhat a szezon.

Forrás: hunfencing.hu2020. 09. 05. 11:34
SIKLÓSI Gergely; SOMFAI Péter
A férfipárbajtőr 39 éves aranyérmese (jobbra) könnyedén verte a döntőben Siklósi Gergelyt, a világ idei legjobbját Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vívószövetség (MVSZ) vezetősége úgy döntött: a szezon versenyeinek kezdete előtt, saját költségén, a versenyzők, edzők, sportágban dolgozók egészsége érdekében a válogatott keret valamennyi tagján elvégezteti a koronavírustesztet. A hét folyamán közel 250 vizsgálatot végeztek a Sportkórházban, a teljes felnőtt-, junior- és kadetválogatottat, edzőket, sportszakembereket tesztelték le. Amint arról az MVSZ már korábban beszámolt, négy nem nevesített férfi párbajtőröző és egy kadet férfi kardozó vizsgálati eredménye lett pozitív, ők természetesen házi karanténba vonultak. Közülük a tavalyi, budapesti egyéni világbajnok megnevezte magát – ha nem is példa nélküli, ez nem jellemző a magyar sportéletben –; a fővárosban élő versenyző elmondta, hogy családja balatoni házában tölti a karantént.

Siklósi Gergely pénteken az alábbi bejegyzést osztotta meg a Facebookon:

„Ez a nap tényleg más, mint a többi… Idén egyedül ünneplem a születésnapomat, ugyanis én is elkaptam a koronavírust. Eredetileg ma vettem volna át az ELTE Sport arca kitüntetést a tanévnyitón, aztán pedig a családdal ünnepeltem volna. Ehelyett egyedül, elzárkózva a világtól, karanténban töltöm a szülinapom. Kemény este lesz!”

S egy fotót is megosztott – ami tehát csak önkioldóval készülhetett…

Fotó: Facebook

A sportágban kialakult helyzetben a vívószövetség részéről Tamás Henriette főtitkár számolt be az MVSZ honlapjának:

– A szezon hazai versenyeinek kezdete előtt fontosnak tartottuk, hogy meggyőződjünk arról: a körülményekhez képest kockázatmentesen rendezhetjük meg az eseményeinket, tarthatjuk meg központi edzéseinket. Mint ismeretes, a négy felnőtt válogatott párbajtőröző egyaránt magánrendezvényen fertőződött meg; természetesen ennek a szakágnak a foglalkozásai átmenetileg szünetelnek. A nagyjából kétszázötven teszt eredményének ismeretében úgy döntöttünk: egyelőre az eredeti terveinknek megfelelően alakul a folytatás. Azaz a válogatottedzések a férfipárbajtőrt leszámítva folytatódnak, és a jövő hét végén megrendezzük a tervezett korosztályos országos bajnokságokat, természetesen a szigorú biztonsági szabályzatunk betartásával – mondta el az MVSZ főtitkára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.