Sima mérkőzésen szerezte meg jubileumi sikerét a Veszprém

A PPD Zagreb legyőzésével folytatta szereplését a Telekom Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligája B csoportjának 2. fordulójában.

Magyar Nemzet
2020. 09. 24. 20:38
null
Veszprém, 2020. szeptember 24. Yahia Khaled Fathy Omar, a Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - PPD Zagreb mérkõzésen a Veszprém Arénában 2020. szeptember 24-én. A Telekom Veszprém 37-25-re legyõzte a horvát PPD Zagreb csapatát. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök este hét hónap után játszott újra BL-mérkőzést a Veszprém Arénában a magyar csapat, a hosszú szünet után jó teljesítménnyel szerette volna megajándékozni a szurkolóit. Így is tett: villámgyors lerohanásgólokkal könnyedén elhúzott. A horvát bajnok játékban időnként felnőtt a házigazda szintjéhez, a vendégek kapusa, Matej Ašanin jelentette a különbséget, ugyanis ő volt a leggyengébb láncszem a pályán, csupán tízszázalékos hatékonysággal védett. Ezt használta ki David Davis együttese, és hatgólos különbséget alakított ki a szünetre.

A második félidőben már nem bírta tartani a veszprémiek eszeveszett tempóját a PPD Zagreb, gyönyörű támadások után Siskarjov és Jahja vezérletével tíz találatra növelte előnyét a hazai gárda. A kisebb sérüléssel bajlódó pihenhetett, az ő posztján játszó szerb irányító, Petar Nenadics pedig klasszis teljesítménnyel rukkolt elő. A fantasztikus támadásait további gólokkal koronázta meg a vendéglátó, így 37-25 arányban, sorozatban hatodszor múlta felül horvát ellenfelét.

Hét hónap után újra BL-mérkőzésen szurkolhattak
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Veszprém a sikerével jubilált, ugyanis a Barcelona után második csapatként ért el kétszáz győzelmet a Bajnokok Ligájában. A magyar együttes a harmadik fordulóban, szeptember 30-án az ukrán HC Motor Zaporizzsjához látogat, a szerdán vereséget szenvedett Mol-Pick Szeged október elsején az észak-macedón Vardar 1961-et látja vendégül.

Férfikézilabda, Bajnokok Ligája

Csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Telekom Veszprém–PPD Zagreb (horvát) 37-25 (18-12)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.