Simán verte Ciprust a magyar női labdarúgó-válogatott

A magyar női labdarúgó-válogatott 6-1-re legyőzte Ciprus csapatát a Telkiben vasárnap rendezett barátságos mérkőzésen.

Forrás: MTI2019. 06. 16. 19:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markó Edina szövetségi kapitány együttese az első játékrészben is nagy fölényben futballozott, de akkor még csak egyszer tudta bevenni az ellenfél kapuját. A folytatásban viszont már gólokban is megnyilvánult a magyar fölény, negyedóra alatt újabb két találattal 3-0-ra módosult az állás. A szigetországiak ugyan szépítettek a 68. percben, de a hajrában újabb három hazai gól született. A magyarok közül Vágó Fanny duplázott, rajta kívül Zágor Bernadett, Zeller Dóra, Mosdóczi Evelin és Csiki Anna volt eredményes.

„Mindenki különböző állapotban érkezett a válogatottba, ez meglátszott az első félidőben, nehezen indult be a gépezet. Az ellenfél is máshogy játszott, mint amire készültünk, masszívan védekeztek és próbáltak ebből megindulni. A mérkőzés nagy pozitívuma, hogy pontrúgásokból eredményesek tudtunk lenni. Aztán jöttek az akciógólok is, nagyon szép támadásokat vezettünk. Évek óta tart a fiatalok beépítése a csapatba, most sem okoztak csalódást.

Reméljük, hogy az ő fejlődésük még előrébb fogja vinni a csapatot” – mondta a magyar szövetség honlapján Markó Edina.

A találkozót a Női Labdarúgás Napja alkalmából szervezték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.