Neves magyar és külföldi játékosokkal erősít nyártól a Siófok

A Siófok KC hivatalosan is bejelentette, hogy nyártól a csapatot erősíti a norvég Malin Holta, a szlovák Simona Szaková és a magyar junior világbajnok Lakatos Rita is. A keret már az ugyancsak a nyáron érkező vezetőedző, Danyi Gábor koncepciójának megfelelően alakul, és lesznek még érkezők, ahogyan távozók is.

Magyar Nemzet
2021. 02. 09. 13:38
null
Simona Szarková, Lakatos Rita és Malin Holta Forrás: siofokkc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly erősítésekbe kezdett a Siófok, a csúcsot itthon egyelőre hiába ostromló női kézilabdaklub egy héten belül három új igazolást is bejelentett. A norvég Sola HK a honlapján jelentette be a múlt héten, hogy a csapat 27 éves irányítója, Malin Holta a nyáron Siófokra szerződik. A háromszoros válogatott kézilabdázó korábban szerepelt a Nantes-ban, a norvég első osztály mostani kiírásában eddig 81 gólt dobott.

 

Simona Szarková, Lakatos Rita és Malin Holta
Fotó: Siófokkc.hu

 

A szezon végén mindenképpen szerettem volna váltani – idézi a siofokkc.hu Malin Holtát. – Miután megtudtam, hogy a Siófok érdeklődik irántam, nem volt kérdés számomra, hogy ezt az utat választom. Több honfitársam is szerepel a magyar bajnokságban, velük is beszéltem. Fontos volt nekem Silje Solberg véleménye. Elismerően és boldogan beszélt a Siófokon töltött időszakáról. Nekünk norvégoknak kimondottan vonzó a magyar élvonal, mindig is szerettem volna kipróbálni magam egy ilyen bajnokságban. Budapesten már jártam, Siófokról és a környékről pedig sokat olvastam az utóbbi hetekben. Azt mondják, hogy Siófok egy igazi kis ékszerdoboz, a Balaton-part pedig gyönyörű. Egy fiatalos, dinamikus, gyors kézilabdát játszó csapatot szeretnének Siófokon felépíteni, és pontosan ez az, amit én is képviselek. Szeretnék minél sikeresebb lenni Magyarországon, ez egy nagy lehetőség, egy újabb lépcsőfok a pályafutásomban.

A legfrissebb hírek szerint elkötelezte magát Siófokra a 2018-ban junior világbajnokságot nyert magyar válogatott tagja, Lakatos Rita és a szlovák válogatott Simona Szarková is. Lakatos Rita a Győri Audi ETO játékosa, jelenleg Vácott kézilabdázik, és korábban megfordult Norvégiában is. A 29 esztendős Simona Szarková Mosonmagyaróvárról költözik a Balaton partjára, a posztja balátlövő, és a bajnokságban jelenleg 66 gólnál tart.

ÚJ STÍLUS ÚJ EMBEREKKEL Fodor János, a Siófok KC ügyvezetője a bejelentéseket kommentálva elmondta, hogy a cél egy ütőképes csapat kialakítása, és az új vezetőedző, Danyi Gábor érkezésével új koncepciót akarnak majd megvalósítani. A stílus fiatalítást igényel, és természetesen fontosak a gazdasági szempontok is. Ezek alapján elégedettek a három bejelentett új játékos érkezésével, mindannyian a kiszemeltek listájának az élmezőnyébe tartoztak. Rajtuk kívül is lesznek még érkezők, mint ahogyan távozók is, és a Siófok hamarosan bemutatja a nyártól összeálló új keretének névsorát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.