Siófoki sikerrel a rangadó előtt bajnok a Győr

Magyar Nemzet
2019. 04. 25. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rangadó előtt eldőlt, hogy a Győr megvédi a címét a női kézilabda-bajnokságban. A Siófok ugyanis tegnap meglepetésre 30-29-re győzött a Népligetben az FTC vendégeként, így a hajrá – benne a szombati Ferencváros–ETO mérkőzéssel – már csupán formaság.

Az első perctől kezdve szoros volt a meccs, sőt az első félidő derekán a Siófok átvette az irányítást, s szünetben 16-15-re vezetett. A folytatásban úgy tűnt, magára talál az esélyesebb házigazda, hiszen két góllal is vezetett, de csak átmenetileg. A hajrában imést üldözték az ellenfelét. Sikertelenül. A Siófok egy gólt megőrzött az előnyébőle, s 30-29-re behúzta a mérkőzést. A Fradiból igazából éppen csak a nyáron Siófokra igazoló Pena játszott jól, aki nyolc gólig jutott.

– Az a csapat győzött, amelyik kevesebbet hibázott. Megérdemelten nyert a Siófok – értékelt sportszerűen Elek Gábor, az FTC vezetőedzője. – Az első félidőben tizenegy technikai hibát követtünk el, ami az egész mérkőzésre is sok. A második félidőben kétgólos előnyünknél is siettettük a játékot. Szégyelljük magunkat, köszönjük a közönségnek a biztatást. Egyértelműen a fáradtság jelei mutatkoztak, elfogytunk az idény végére.

A Győr két mérkőzéssel a Fradi előtt jár a bajnokságban, ezért egyszerűbb a vesztett pontokkal számolni. Az ETO még százszázalékos, az FTC a győri után a második vereségét szenvedte el. A folytatás formaság, hiszen a szombati, népligeti rangadó után a Győrnek már csak két meccse lesz, az Eger és a Mosonmagyaróvár ellen, amelyeket a cseresorával is hoznia kell. A fradistáknak a kelleténél jobban pedig azért nincs értelme szomorkodniuk, mert ha tegnap nyernek, a Győrt akkor is legalább hét góllal kellett volna legyőzniük, ami messze túlmutat a papírformán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.