Sokadik Barca-blamázs, nagyszerű Gulácsi

Szentpéterváron, a Bajnokok Ligája G csoportjának 4. körében az RB ­Leipzig a sérült Willi Orban nélkül, de a kapuban Gulácsival állt ki a Zenit ellen.

Ch. Gáll András
2019. 11. 06. 7:06
Zenit St.Petersburg vs RB Leipzig
A németek magyar válogatott kapusa jól védett Fotó: MTI/EPA/Anatoly Maltsev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentpéterváron, a Bajnokok Ligája G csoportjának 4. körében az RB ­Leipzig a sérült Willi Orban nélkül, de a kapuban Gulácsival állt ki a Zenit ellen, és a 14. percben Halstenberg révén meg is szerezte a vezetést.

Azaz, mégsem, mert elkezdtek videózni, s a végén Nkunku kezezése miatt az izraeli bíró, Grinfeld visszavonta a gólt. Aztán a félidő hosszabbításának ötödik percében a sors visszaadta azt, amit korábban elvett: szabadrúgás után a sorfalról visszapattanó labdát Diego Demme hajszálpontos lövéssel vágta a jobb sarokba. A 63. percben Sabitzer bebiztosította a vendéggyőzelmet és ezzel már-már a továbbjutást is. Elvitte a labdát az orosz kapus mellett, és ballal a hálóba vágta, 0-2. Gulácsinak több jó védése is akadt!

A németek magyar válogatott kapusa jól védett
Fotó: MTI/EPA/Anatoly Maltsev

A Nou Campban a Barcelona az első félidőben csak szenvedett a Slavia ­Praha ellen, ahogy október 23-án Prágában is, ahol óriási szerencsével nyert 2-1-re. Most is a cseheknek volt több helyzetük, igaz, Messi a 35. percben a lécet találta telibe. Itt-ott már felharsant a füttyszó is a nézőtérről. Szünet után Sergi Roberto hagyott ki óriási lehetőséget, majd a 77. percben Messi, de az eredmény nem változott, a 0-0-s döntetlennek a 67 ezer néző nem igazán örült, de a Barca így is vezeti az F csoportot.

Ma a PSG, a Bayern München, a Manchester City, a Juventus és az Atlético Madrid is bebiztosíthatja a továbbjutását. Közülük kétségkívül a PSG van a legkedvezőbb helyzetben, otthon azt a Club Bruggét kellene legyőznie, amelyet két hete idegenben 5-0-ra ütött ki. Azt azért említsük meg, hogy a párizsi kirakatcsapat a francia bajnokságban pénteken 2-1-re kikapott az akkor még utolsó Dijon otthonában, pedig elöl a Mbappé, Icardi, Di María trió rohamozott.

A Bayern München legutóbb Pireuszban 3-2-re verte az Olimpiakoszt, ha ma is legyőzi, biztosan révbe ér, de a csapat háza táján áll a bál, miután a Bundesligában 5-1-re kikapott az Eintracht Frankfurttól. Niko Kovac vezetőedző távozott, ma Hans Flick pályaedző irányítja az együttest. A Manchester Citynek az Atalanta vendégeként a milánói San Siróból, a Juventusnak a Lokomotiv Moszkva, az Atlético Madridnak a Leverkusen otthonából kellene elhoznia a három pontot, de a spanyoloknak a tizenhat közé kerüléshez a moszk­vaiak veresége is szükséges.

BL-csoportkör, 4. forduló, tegnapi eredmények, F csoport: Barcelona–Slavia Praha 0-0, G cs.: Zenit–RB ­Leipzig 0-2. Mai műsor, A cs.: PSG–Club Brugge 21.00 (tv: Spíler 2), Real Madrid–Galatasaray 21.00 (tv: M4 Sport). Az állás: 1. PSG 9, 2. Real Madrid 4, 3. Brugge 2, 4. Galatasaray 1. B cs.: Ba­yern München–Olimpiakosz 18.55 (tv: Spíler 1), Crvena zvezda–Tottenham 21.00. Az állás: 1. Bayern München 9, 2. Tottenham 4, 3. Crvena zvezda 3, 4. Olimpiakosz 1. C cs.: Dinamo Zagreb–Sahtar Donyeck 21.00, Atalanta–Manchester City 21.00 (tv: Spíler 1). Az állás: 1. Man. City 9, 2. Dinamo 4 (6-4), 3. Sahtar 4 (4-6), 4. Atalanta 0. D cs.: Lokomotiv Moszkva–Juventus 18.55 (tv: Spíler 2), Leverkusen–Atlético Madrid 21.00. Az állás: 1. Juventus 7 (7-3), 2. Atlético 7 (5-2), 3. Lokomotiv 3, 4. Leverkusen 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.