Sokkal vagányabb is lehetne Fucsovics Márton legyőzője

Marozsán Fábián a hétvégén óriási meglepetésre legyőzte Fucsovics Mártont a Budapest-kupán. A 20 éves teniszezőt túl szerénynek tartják a sportág berkeiben, az érdi fiatalt biztosan nem fenyegeti az a veszély, hogy elszálljon vele a ló.

2020. 05. 26. 18:28
MAROZSÁN Fábián
Budapest, 2020. május 24. Marozsán Fábián játszik Fucsovics Márton ellen a tenisz Budapest Kupa döntõjében a Nemzeti Edzésközpontban 2020. május 24-én. Marozsán Fábián és Jani Réka legyõzte Fucsovics Mártont és Stollár Fannyt a döntõben. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Remek felépítésű, rendes srác. Kiváló tenyereseket üt, jól szervál, sokra viheti, de még egy kis vagányság, egészséges önbizalom hiányzik belőle. Köves Gábor, a Davis-kupa válogatott kapitánya jellemezte így Marozsán Fábiánt. A húszéves érdi fiú még nem sokat tett le az asztalra, de az elmúlt hétvégén mindent megtett azért, hogy megjegyezzük a nevét. A jól megtermett teniszező Jani Réka Lucával párban megnyerte a Budapest-kupát, az ifjú titán arra vetemedett, amire itthon, nézők előtt lejátszott meccsen nem volt példa az utóbbi években: két játszmában legyőzte a motivációs problémákkal küszködő Fucsovics Mártont. S ez még akkor is nagy szó, ha nem vérre menő, komoly csata, hanem inkább szórakoztató jellegű teniszgála zajlott a Nemzeti Edzésközpontban.

Na, de ki is ez a fiatal reménység? Palágyi Miklós tanítványa érdi illetőségű, pár éve költözött a fővárosba, hogy minél közelebb legyen a gyakorlás helyszíne. – Sikerült már legyőznöm Valkusz Mátét és a világranglistán egy időben a 220. helyen jegyzett orosz Pacel Kotovot, talán erre a két eredményre vagyok a legbüszkébb. Tavaly decemberben döntőt játszhattam az antalyai ITF-Future-versenyen. Amint újra lehet kezdeni a versenyeket, idén is azon leszek, hogy minél jobban visszarázódjak a teniszbe – mondta a Magyar Nemzetnek a szerény, már-már túlságosan is alázatos fiatalember.

Mint megtudtuk, Marozsán korábban többször is Köves Gábor definíciójának megfelelően viselkedett a nemzetközi tornákon. Külföldi játékosok „rohamozták le” az edzőjét azzal, hogy ilyen képességű játékos mit keres ITF-versenyeken. A fiatal teniszező képességei adottak, de a testbeszéd, a mimika, főleg az önbizalom terén még van miben javulnia. Marozsán amerikai egyetemi sportösztöndíjat utasított vissza annak érdekében, hogy mielőbb elkezdje és komolyan vegye a profi karrierjét. A ranglista-helyezése (524.) még nem tükrözi vissza a rengeteg befektetett munkát, a napi két foglalkozást, de ami késik, nem múlik. Ha Marozsán úgy folytatja, mint a hétvégén a Nemzeti Edzésközpontban, akkor hamarosan a felnőttmezőnyben is leteheti a névjegyét.

Köves Gábor lát benne fantáziát: ugyan nem kapott szerepet a belgák ellen, de a Davis-kupa kapitány mégis benevezte a madridi döntőn való részvételről szóló ki-ki mérkőzésre, ahogy az ukránok elleni párbajon is csapattag volt. A jövő tehát a húszéves fiatalemberé, a harmincat már elhagyó Balázs Attila és a húszas évei végén járó mögött Piros Zsomborral és a mononukleózisból felgyógyuló Valkusz Mátéval, netán a Budapest-kupán is pályára lépett Fajta Péterrel és Makk Péterrel együtt ő jelentheti majd a sportág hazai jövőjét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.