A Sopron a legfontosabb meccsén veszített a Final Fourban

A női kosárlabda Euroliga Final Forjában a Sopron Basket 72-61-re elveszítette a spanyol Perfumerias Avenida elleni elődöntőt, a magyar bajnok a tudása alatt teljesített, és így vasárnap csak a harmadik helyért játszhat, az ellenfele a török Fenerbahce lesz.

2021. 04. 16. 21:47
null
Gabby Williams és Tina Krajisnik csak küzdeni tudott, de jól játszani nem Forrás: fiba.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon közel volt a szenzáció a női kosárlabda Euroliga első negyeddöntőjén, de végül érvényesült a papírforma. A török Fenerbahce nagyon megszorongatta a világ legjobb csapatának tartott Jekatyerinburgot, még az utolsó percben volt nyerési esélye ellene, ám az orosz együttes 88-84-re győzött, és ismét döntőbe jutott a kontinens legerősebb és legrangosabb nemzetközi sorozatában. Egyébként az isztambuli Final Four elméletileg buborékban zajlik, a fegyelmezettség elhanyagolható színvonalú, és ezen a mérkőzésen néhány száz szurkoló is biztathatta a török együttest.

Ezután következett a Sopron Basket és a salamancai Perfumerias Avenida elődöntője. A spanyol együttes edzője az a Roberto Iníguez, aki az Euroliga utóbbi két befejezett kiírásában éppen a magyar együttest vezette el a sorozat négyes döntőjébe. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón erről ezt nyilatkozta: – Korábbi klubom ellen játszunk, amelynek fejlődésében, úgy gondolom, én is szerepet játszottam. Nagyon különleges és érdekes mérkőzés lesz. Jó hangulatban várom az összecsapást, én is megteszek mindent, ami tőlem telik – a Sopron jó és erős csapat, a legfontosabb, hogy jelenjen meg a saját identitásunk a pályán, adjuk magunkat az elődöntőben.

 

Gabby Williams és Tina Krajisnik csak küzdeni tudott, de jól játszani nem
Fotó: Fiba.com

 

A spanyol csapat a Final Four legfiatalabb együttese, a Sopron Basket pedig a költségvetését tekintve a legolcsóbb, ezért is tényleg nagy bravúr, hogy sorrendben harmadszor is eljutott idáig, Európa legszűkebb elitjébe. Mindkét együttes roppant elfogódottan kezdett, három perc elteltével a magyar csapat 2-0-ra vezetett, azaz sorra maradtak ki a helyzetek. Öt perc elteltével például 4-4-et mutatott az eredményjelző, ami jelezte, hogy a két csapat rengeteg hibával kosárlabdázott. Így is haladtak, fej fej mellett, a Sopron legnagyobb baja az volt, hogy kívülről képtelen volt a gyűrűbe találni. Ennek volt köszönhető, hogy a az első negyed végén a spanyolok szert tehettek némi lépéselőnyre. Nem a a kapott tizenhat pont volt sok, hanem a dobott tíz volt kevés.

A második negyedben Megan Walker duplájával és Gabby Williams triplájával sikerült felzárkózni, majd Walker egy hárompontossal a vezetést is átvette. Valóban két nagyszerűen védekező csapat harcolt egymással, nem véletlen, hogy egyikük sem tudott elhúzni a másiktól. Tina Krajisnik is hozzátett pontokat, majd Brian January is dobott egy triplát, de a spanyolok roppant szívósan ragadtak a Sopronra. Nem volt szép a játék, viszont roppant keményen harcoltak egymással a felek, és a nagyszünetre a magyar bajnok kétpontos előnnyel mehetett az öltözőbe.

A harmadik negyedben határozottabban kezdett az Avenida, és hamarosan meg is fordította az eredményt. Ekkor több hiba is becsúszott a magyar csapat védekezésébe, és a spanyol csapat egyre nagyobb távolságra elhúzott. Ziccerek maradtak ki, és így nagyon kevés pontot dobva a Sopron nyolcpontos hátrányba került az utolsó játékrészre fordulva. A Salamaca tíz ponttal is elment, és sajnos a kulcsembereknek nagyon nem ment, és ekkor el is úszott a győzelem. Támadásban továbbra sem volt eredményes a magyar bajnok, nem mentek be a dobások kívülről és közelről sem, és messze nem az igazi tudásának megfelelően teljesített. Az utolsó percekben kicsit szét is esett, így végül a realitásnál is nagyobb különbségű vereséget szenvedett az elődöntőben, így pedig a harmadik helyért játszhat a látottak alapján a Salamancánál erősebb Fenerbahce ellen vasárnap délután.

Euroliga, elődöntő: Sopron Basket–Perfumerias Avenida 72-61 (10-16, 22-14, 10-20, 19-22)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.