Sorozatban harmadszor Messi a legeredményesebb futballista Európában

Lionel Messi lett a labdarúgás történetének első játékosa, aki sorozatban három alkalommal nyerte meg az európai topbajnokságok legeredményesebb futballistájának járó Európai Aranycipőt.

Forrás: MTI2019. 05. 25. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 31 éves argentin sztárnak már csak egyetlen kihívója volt a Paris Saint-Germain francia világbajnok támadója, személyében, akinek a PSG péntek esti utolsó bajnoki meccsén négy gólt kellett volna szereznie ahhoz, hogy beérje Messit.

Mbappé végül egy gólt szerzett a Reims otthonában 3-1-re elveszített meccsen, így 33 találattal zárt a Ligue 1 góllövőlistájának élén, míg Messi 36 alkalommal volt eredményes a Barcelona színeiben.

Az ötszörös aranylabdás argentin támadó ezzel egyben rekordot is felállított, pályafutása során ugyanis immár hatodszor nyerte el az Európai Aranycipőt, amelynek örökranglistáján a Juventus Európa-bajnok, szintén ötszörös aranylabdás sztárja, a második, ő négyszer nyerte el az elismerést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.