Sorozatban nyolcadszor bajnok a Juventus

Sorozatban nyolcadik alkalommal a Juventus nyerte az olasz labdarúgó-bajnokságot, miután a 33. fordulóban szombat este hazai pályán hátrányból fordítva 2-1-re győzte le a Fiorentinát.

Forrás: MTI2019. 04. 20. 22:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A torinóiak így öt fordulóval a Serie A befejezése előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a második Napolival szemben.

A vendégek már a hatodik percben megszerezték a vezetést Nikola Milenkovic révén, amit Alex Sandro egyenlített ki nem sokkal a szünet előtt. A bajnoki címet érő találatot végül German Pezzella, a Fiorentina argentin védője „vállalta magára”, miután saját kapujába továbbított egy beadást.

A Juventus az első csapat az öt nagy európai bajnokságban, amely sorozatban nyolcszor nyert bajnoki címet, eddig a rekordot holtversenyben tartotta a francia Olympique Lyonnal, amely 2002 és 2008 között volt egyeduralkodó hazájában.

A Juventus összességében pedig 35. olasz bajnoki címét szerezte. A torinói együttes már eddig is fölényesen vezette az örökranglistát, mivel a mögötte álló két milánói csapat, az AC Milan és az Internazionale egyaránt 18 alkalommal volt bajnok.

Serie A, 33. forduló:

Juventus-Fiorentina 2-1 (1-1)

korábban:

Bologna-Sampdoria 3-0 (0-0)

Cagliari-Frosinone 1-0 (1-0)

Empoli-SPAL 2-4 (1-2)

Genoa-Torino 0-1 (0-0)

Lazio-Chievo 1-2 (0-0)

Udinese-Sassuolo 1-1 (0-1)

Parma-AC Milan 1-1 (0-0)

később:

Internazionale-AS Roma 20.30

hétfőn játsszák:

Napoli-Atalanta 19.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.