Nehéz a válogatott sorsolása a hazai Európa-bajnokságra

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kisorsolta Budapesten a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokság csoportjait, és így természetesen ellenfeleket kapott a magyar válogatott is. A B csoportnak a magyar főváros ad otthont, a csapatnak Portugália, Island és Hollandia ellen kell kivívnia majd a továbbjutást.

Magyar Nemzet
2021. 05. 06. 17:56
Kézilabda
Bánhidi Bence az angyali mosoly és őserő keveréke Fotó: Anne-Christine Poujoulat Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezajlott a 2022-es férfi Eb csoportjainak a sorsolása. A kontinensviadalt jövő január 13. és 30. között rendezik meg, tizennyolc nap alatt 24 csapat 65 találkozót játszik. A csoportmeccseknek Budapest (az épülő multifunkcionális csarnok), Debrecen (Főnix-csarnok), Szeged (az épülő új csarnok), Pozsony (két csoport) és Kassa ad otthont, a középdöntőben Budapest és Pozsony rendez mérkőzéseket, a záró hétvége a magyar fővárosban lesz. A magyar válogatott továbbjutás esetén a középdöntőben is Budapesten lép pályára.

 

a magyar válogatott kulcsembere lesz az Európa-bajnokságon
Fotó: Anne-Christine Poujoulat / Reuters

 

Az már korábban eldőlt, hogy a magyar válogatott a második csoportban és Budapesten játszik majd, és a sorsolást a második kalapból várta Svédország, Oroszország, Dánia, Szerbia és Ausztria társaságában. Azt is korábban meghatározták már, hogy Horvátország Szegeden, Szlovénia Debrecenben, Németország és Csehország Pozsonyban, Szlovákia pedig Kassán lép pályára a csoportkörben. A sorsoláskor az első kalapból Portugália, a harmadikból Izland, a negyedikből pedig Hollandia érkezett Magyarország mellé. A csoportból az első kettő jut tovább, és ha Gulyás István együttesének ez sikerül, akkor a későbbiekben sem számíthat könnyű ellenfélre, mert többek között a dánokkal, a szerbekkel, a horvátokkal és a szlovénokkal kerülhet egy ágra.

– A miénk az egyik legkiegyensúlyozottabb csoport – kommentálta a sorsolást Gulyás István szövetségi kapitány. – A játékosok Norvégiát akarták elsősorban elkerülni, ez össze is jött. Nekem nem volt favoritom, egyik csapatot sem kívántam a csoportunkba, mert szinte mindegy, hiszen nincs könnyű ellenfél. A hollandokra is nagyon oda kell figyelni, Izland mindenkire veszélyes, a portugálok pedig nagyon erősek. Ugyanakkor mindegyik vetélytársunkat jól ismerjük, játszottunk ellenük a közelmúltban. Mostantól folyamatosan gyűjtjük majd az információkat erről a három válogatottról, a közvetlen felkészülés az Európa-bajnokságra december közepén kezdődik.

A 2022-es Európa-bajnokság csoportjainak a sorsolása:

A-csoport (Debrecen): Szlovénia, Dánia, Észak-Macedónia, Montenegró

B-csoport (Budapest): Portugália, MAGYARORSZÁG, Izland, Hollandia

C-csoport (Szeged): Horvátország, Szerbia, Franciaország, Ukrajna

D-csoport (Pozsony): Németország, Ausztria, Fehéroroszország, Lengyelország

E-csoport (Pozsony): Spanyolország, Svédország, Csehország, Bosznia-Hercegovina

F-csoport (Kassa): Norvégia, Oroszország, Szlovákia, Litvánia

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.