Kapitány a hídon, Busquets újra hadra fogható

Két csalódott válogatott meccsét rendezik meg ma este a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjában. A spanyolok az első fordulóban hiába támadtak Svédország ellen, nem tudtak győzni, Lengyelország pedig gyatra teljesítménnyel kapott ki Szlovákiától. Most egymás ellen javíthatnak, Spanyolország pedig abban is bízhat, hogy Sergio Busquets csapatkapitány újra bevethető a koronavírus-fertőzése után.

Magyar Nemzet
2021. 06. 19. 12:41
Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D
Football Soccer - Croatia v Spain - EURO 2016 - Group D - Stade de Bordeaux, Bordeaux, France - 21/6/16 Spain's Sergio Busquets reacts after Croatia's second goal REUTERS/Sergio Perez Livepic - RTX2HH27 Fotó: © Reuters Staff / Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az E csoportban Spanyolország 0-0-s döntetlennel kezdett Svédország ellen, de egyáltalán nem nyújtott rossz teljesítményt, amit a tornarekordot jelentő 917 passz és a 85 százalékos labdabirtoklás is bizonyít. Luis Enrique szövetségi kapitány nem is esett kétségbe a győzelem elmaradása miatt.

– Minden mérkőzésen ugyanúgy próbálunk játszani – jelentette ki a szakvezető, aki tehát a taktikán nem változtat a Lengyelország elleni mai meccsen, mindössze több határozottságot kér játékosaitól az akciók befejezésekor. Ezt különösen megfogadhatja Álvaro Morata, aki a svédek ellen nagy ziccert hagyott ki.

– Mindannyian felelősek vagyunk a támadásért és a védekezésért egyaránt. Morata többször nagyszerűen segített be a védekezésbe. Együtt nőttem fel vele, fantasztikus játékos, amit a számai is mutatnak – vette védelmébe a Juventus csatárát Pablo Sarabia, aki arra számít, hogy a lengyel csapat megpróbálja lemásolni a svédek által sikeresen alkalmazott taktikát, a bekkelést.

A Paulo Sousa vezette lengyel válogatottnak ugyanakkor muszáj javulnia is, mert Szlovákia ellen csalódást keltő játékkal kapott ki 2-1-re az első fordulóban. Rontja az esélyeiket, hogy a középpályán Grzegorz Krychowiak a kiállítása miatti eltiltását tölti, a spanyoloknál viszont nagy erősítést jelenthet a csapatkapitány Sergio Busquets visszatérése a koronavírus-fertőzését követően.

E csoport: Spanyolország–Lengyelország, Sevilla, 21.00 (M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.