Sportvezetőkkel egyeztetett az elnök a folytatásról

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a legnagyobb amerikai sportligák képviselőivel egyeztetett a koronavírus-járvány hatásáról.

Forrás: MTI2020. 04. 05. 11:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A videokonferencia után az elnök hangsúlyozta: szeretné, ha a szurkolók visszatérnének a stadionokba és az arénákba, de ehhez kapcsolódva időpontot nem említett.

Amint lehetőség lesz rá, a szurkolók vissza akarnak térni az arénákba, hogy lássanak kosárlabdát, baseballt, futballt és hokit – mondta Trump.

A megbeszélésén az NBA, az NHL, az NFL és az MLB mellett más sportágak is képviseltették magukat, de az ott elhangzottakat nyilvánosan egyik szervezet sem kommentálhatta.

Sajtóinformációk szerint a ligák tájékoztatták az elnököt, hogy ahol megszakították a szezont vagy az előidénynél jártak (NBA, NHL, MLB), ott több tervet is kidolgoztak már a folytatásról, de a közegészségügyi tisztviselők jóváhagyása nélkül nem indulhatnak újra.

Trump közölte, hisz abban, hogy az NFL-szezon a terveknek megfelelően elkezdődhet szeptember 10-én. Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom ugyanakkor ezt túlságosan optimista véleménynek tartotta a jelenlegi amerikai járványhelyzetet figyelembe véve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.