Steph Curry edzésen és meccsen is bizonyította, ő a triplakirály

Az előző öt év háromszoros bajnoka, a Golden State Warriors megszerezte az első győzelmét az észak-amerikai kosárlabda liga, az NBA új idényében. A csapat legnagyobb sztárja előbb a meccse előtti edzésen állított fel bámulatos rekordot, majd a Chicago Bulls ellen szórt öt triplájával egy elit klub tagja lett, ő a harmadik, aki a ligában 2500 hárompontos fölé jutott.

Magyar Nemzet
2020. 12. 28. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steph Curry újra hallat magáról. A Golden State Warriors klasszisa az előző idényt lényegében elengedte a saját maga és több meghatározó csapattárs sérülése miatt, és így tett az utóbbi öt évben három bajnoki címet nyert klub vezetősége is. Bár például Klay Thompson továbbra sem játszhat, a GSW és Steph Curry is szeretne minél jobb eredményt elérni az NBA közelmúltban megkezdődött új idényében, és ennek már megvannak a kézzel fogható jelei.

 

 

Magyar idő szerint hétfőre virradóan a Golden State megszerezte első győzelmét, ami, ha csupán a vége előtt két másodperccel a kosárba hulló Damion Lee-triplával is, de sikerült a Chicago ellen. Steph Curry 36 pontig jutott öt triplának is köszönhetően, ami elég volt ahhoz, hogy roppant előkelő és szűk körű klub tagjává váljon: bekerült azok közé, akik a pályafutásuk során legalább 2500 hárompontost juttattak a gyűrűbe, a kezdés előtt 2499 állt a neve mellett. Ebbe az elitbe csupán ketten tartoznak rajta kívül, Ray Allen (2973) és Reggie Miller (2560), viszont hármójuk közül messze Currynek kellett ehhez a legkevesebb alapszakasz-mérkőzés, 702 míg Allennek ez 1021, Millernek pedig 1288 meccsre volt szüksége. Mindebből az következik, hogy a 32 éves Steph Curry előbb-utóbb alighanem az élre áll ebben a kategóriában.

A remek dobóformáját bizonyítja, hogy a Chicago Bulls elleni találkozót megelőző edzés zárásaként sorozatban 105 (!) triplát dobott be mindössze öt perc leforgása alatt. Az első két hármast még nem rögzítették, de a többi 103-at videófelvétel bizonyítja, a játékos az alapvonalnál, a sarokból tüzelve szórja a labdákat a gyűrűbe.

 

 

– Azt hiszem, az előző egyéni csúcsa hetvenhét volt, ez kész őrület – jelentette ki Steve Kerr vezetőedző. – Ha még létezik a Guinness Rekordok Könyve, akkor ennek a teljesítménynek bele kell kerülnie.

A játéknapnak akadt még egy szenzációja: A Dallas Mavericks 51 pontos győzelmet aratott a Los Angeles Clippers otthonában. A vendégek már a mérkőzés közepén 77-27-re vezettek, ami minden idők legnagyobb félidei különbsége két csapat között az NBA-ben. A texasiak szlovén ásza, Luka Doncic 24 pontot dobott, míg a Clippers sztárjai közül Kawhi Leonard nem játszott, mert az előző meccse után egy ütközés miatt nyolc öltéssel varrták össze a száját, míg Paul George a kispadról nézte végig a második félidőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.