Suárez fenyegetőzött, riválishoz engedheti őt el a Barça

Rövid időn belül pontot tehetnek Luis Suárez átigazolási hercehurcájának a végére. A Juventussal való üzlet kútba dőlése után a Barcelona beleegyezett, hogy a 33 éves játékos támadó az Atlético Madridhoz csatlakozzon.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC.com2020. 09. 23. 11:35
Surez, Luis
Suárez hat év után mondhat búcsút Barcelonának Fotó: MTI/EPA/EFE/Javier Etxezarreta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, a Barcelona nyáron kinevezett vezetőedzője, Ronald Koeman augusztusban közölte Luis Suárezzel, hogy a jövőben nem tart igényt szolgálataira. A katalánok akár ingyen is elengedték volna a játékost, azzal a feltétellel, hogy nem egy közvetlen riválishoz igazol. Egy időben a csatár Ajaxhoz való visszatéréséről pletykáltak, később szinte biztosnak tűnt, hogy a Juventushoz fog csatlakozni. Azonban ez a transzfer is meghiúsult, a torinói klub vezetőinek elmondása szerint azért, mert túl sokáig tartott volna Suáreznek elintéznie az olasz útlevelet.

Ekkor jött képbe az Atlético Madrid. A labdarúgó meg is egyezett a madridiakkal, Josep Maria Bartomeu, a Barcelona elnöke viszont ellenkezett egészen addig, amíg Suárez képviselői azzal nem fenyegették meg a klubbot, hogy a játékos kiteregeti a szennyest, és elmondja az összes őt ért sérelmet a médiának.

Luis Suárez hat év után mondhat búcsút Barcelonának
Fotó: MTI/EPA/EFE/Javier Etxezarreta

A Barcelona gyorsan meghátrált, nagyjából négymillió eurós átigazolási díjban állapodott meg az Atléticóval, amelyet befolyásolhatnak a „matracososok” eredményei a Bajnokok Ligájában a következő két idényben.

A BBC tájékoztatása szerint az uruguayi jelentős fizetéscsökkentésbe egyezett bele az Atlético kedvéért, a barcelonai évi harmincmilliós díjazása helyett „csupán” a felét, évi tizenötmillió eurót fog megkapni.

Luis Suárez 2014-ben 74 millió fontért került Liverpoolból a Barcelonába. Hat év alatt 283 mérkőzésen lépett pályára, és 198 gólt szerzett a gránátvörös-kék mezben. Négy spanyol bajnoki címet, négy Királykupát, 2015-ben Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot nyert a csapattal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.