Suhajda Szilárd sikeres csúcstámadása

Magyar Nemzet
2019. 07. 26. 15:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Suhajda Szilárd az első magyar hegymászó, akinek sikerült feljutnia a Föld második legmagasabb hegycsúcsára. Suhajda tegnap pakisztáni idő szerint nem sokkal dél után, oxigénpalack és teherhordók nélkül érte el a 8611 méteres K2-t. A Magyar K2-expedíció június elején indult, és Suhajda Szilárd Klein Dáviddal együtt három sikeres akklimatizációs kört követően kezdte meg a csúcsmászást.

A két magyar hegymászó egy csapatnyi hegymászó társukkal hétfőn indult el először a 6700 méteres magasságban elhelyezett kettes táborba, majd egy másik éjszakát a 7300 méteren elhelyezkedő hármas táborban aludtak. Klein Dávidnak a csúcsmászás közben egészségügyi problémái adódtak, ő visszaereszkedett az alaptáborba. Suhajda Szilárd a 7700 méteren kialakított négyes táborból a szerda esti órákban indult a csúcsra, majd 15 óra menetelést követően érte el a 8611 méteres magasságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.