Supka Attila: Ha csapatot kapok, jó eredményt tudok elérni

Supka Attila és a Kisvárda remek hetet tudhat maga mögött: a kelet-magyarországi klub a hazai két élcsapat, a Mol Fehérvár és a Ferencváros elleni két meccsen négy pontot szerzett, és a tabella harmadik helyéről várja a folytatást.

Magyar Nemzet
2021. 02. 01. 11:20
null
Fotó: Dömötör Csaba Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívül tömör labdarúgó NB I-ben a középmezőny szinte értelmezhetetlen fogalom. Bármelyik csapat is kerül a harmadik helyre a Ferencváros, Mol Fehérvár kettős mögé, szinte azonnal elhangzik, hogy továbbra is a bentmaradás a cél. Ezúttal a Kisvárdán a sor, amely múlt héten legyőzte a Mol Fehérvárt, majd döntetlent játszott a címvédő Ferencváros otthonában.

– Amennyire lehet, nem teszünk terhet a játékosokra. Jól futballozni csak felszabadultan lehet – hangsúlyozta a Nemzeti Sportnak adott interjúban Supka Attila, a Kisvárda vezetőedzője. – A kezdet kezdetén arról beszéltünk, az együttes kerülje el azt, amit az előző tavaszon élt át, hogy csak az utolsó pillanatokban vált biztossá a bennmaradás. Ezt most minél előbb el akarjuk érni, a többi bónusz.

A bónusz kategóriába esik a Ferencváros otthonában elért pont is, bár elnyújtott ünneplésre nincs idő a feszes tavaszi menetrend miatt.

– A Mezőkövesd és a Fehérvár elleni összecsapás előtt arról beszéltünk, jó lenne négy pontot szerezni ezen a két mérkőzésen. Sikerült. Ezután úgy utaztunk az Üllői útra, hogy az önbecsülésünk miatt mutassuk meg, nem véletlenül kerültünk a tabella első harmadába, de egyébként játszhatunk nyugodtan, mert ha valahol ki lehet kapni, az az FTC stadionja. A pontszerzés után örültünk az öltözőben, és azzal le is zártuk a témát, mert kedden következik az MTK elleni bajnoki.

Supka Attila korábban a DVSC-vel magyar bajnoki címet, a Honvédot irányítva Magyar Kupát nyert. Mégis úgy érzi, önmagának még van mit bizonyítania.

– Sokan óva intettek, nem lesz könnyű Révész Attilával együtt dolgozni Kisvárdán, meg hogy sok a külföldi az öltözőben, így én is kíváncsi voltam magamra: itt, ebben a közegben is elérem-e, amit elterveztem. Nem vagyunk az út végén, de talán jó irányba tartunk. Attilával kimondottan jó az együttműködés, az öltözőnk egységes, a játék alakul, az eredmények nem rosszak – a legerősebb motiváció igenis az, ha az ember önmagának akar megfelelni. Megmutatnám, hogy ha csapatot kapok, jó eredményt tudok elérni vele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.