Szabadkártyát kapott az FTC az új Bajnokok Ligájában

12 csapat szerepel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, ahol eddig 16 együttes játszhatott.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 06. 17. 15:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020/21-es idényben 12 csapat szerepel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben, ahol eddig 16 együttes játszhatott. Az Európai Úszó Szövetség (LEN) szerdai közleményében kiemelte: a BL-sorozat a sportág referenciapontjává vált ugyan, de a világjárvány és annak következményei miatt a következő szezon kiírását át kellett gondolni, majd tervezni. A nemzetközi versenynaptárat túlterhelte több olyan, a válogatottakhoz köthető esemény, amit a pandémia miatt halasztottak el.

Ennek hatására a BL-ben 12 csapatos lesz a küzdelem a főtáblán: tíz együttes kap szabadkártyát, míg két gárda a selejtezőből kerül fel. A tíz szabadkártyás közül egyelőre kilenc klub részvétele biztos, köztük egyedüli magyarként a tavalyi győztes, így továbbra is címvédő FTC–Telekom Waterpolo indulása. A kvalifikáció a nevezésektől függően egy vagy két tornán dől el, amelyet október 23–25. között rendeznek meg. A csoportküzdelmek november 10–11-én kezdődnek. Bár a főtáblán szereplők létszáma egynegyedével csökkent, a BL-sorozatot jövőre is nyolcas döntő zárja le, amelyet Hannoverben rendeznek június 3–5. között.

A második számú sorozat, az Eurokupa kvalifikációs részében két kör előzi meg a nyolcaddöntővel kezdődő egyenes kieséses szakaszt. A döntőt április 10–24. között rendezik. A női Euroligában nem változott a kiírás: a kvalifikációs tornák november 27–29-én kezdődnek, majd később a negyeddöntők győztesei kerülnek be a sorozat, míg a vesztesei a LEN Kupa négyes döntőjébe, amelyeket április közepén (16–17.), illetve két héttel később (április 30–május 1.) rendeznek.

A Bajnokok Ligája szabadkártyás főtáblásai: FTC–Telekom Waterpolo, Olympiakosz Pireusz (görög), Pro Recco (olasz), Zodiac-Atletic Barceloneta (spanyol), Jug Croatia Osiguranje Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Spandau 04 (német), Dinamo Tbiliszi (georgiai), Waspo 98 Hannover (német).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.