„Szabaduljatok meg Öziltől, és megoldódik a probléma!”

Ötvenöt munkahely megszűnik a szombaton FA Kupa-győztes Arsenal labdarúgóklubnál a koronavírus-járványra hivatkozva. Hárommillió fontot sem spórol ezzel a klub.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 06. 9:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni egyesület szerdán jelentette be a leépítést, a koronavírus-járvány gazdasági hatásaira hivatkozva. A bajnokságban nyolcadikként végzett Ágyúsok ugyanakkor közölték, hogy a tulajdonos amerikai Kroenke Sports & Entertainment csoport támogatása révén új játékosokat kívánnak szerződtetni a nyáron.

Az ellentmondásos helyzet nagy felháborodást váltott ki a szurkolók körében. Az arseblogon volt, aki megjegyezte, hogy a tulajdonos nyolcmilliárd dolláros vagyonát nem ez az összeg rengeti meg.

A szurkolók szerint inkább Özilnek kellene mennie
Fotó: Reuters

Mások gyors fejszámolást végeztek. Az 55 alkalmazott évi durván 50 ezer fontos átlagos fizetéssel évente 2,75 millió fontjába kerül a klubnak. Ami egy-egy jól fizetett futballistának még az éves juttatása sincs.

Többen nevesítették a német Mesut Özilt, aki klubrekordot jelentő módon heti 350 ezer fontot keres, miközben legutóbb a keretbe sem került.

„Szabaduljatok meg Öziltől, és megoldódik a probléma!” – írta egy dühös rajongó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.