Szabics úriemberként viselkedett, a Vidi jutott a kupadöntőbe

A Mol Fehérvár jutott a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe, Szabics Imre csapata hátrányból fordítva legyőzte idegenben 2-1-re a MTK-t, a május 3-i fináléban az Újpest lesz az ellenfele. Főleg a második félidőben volt feszült a hangulat, Szabicsot viszont szinte semmi sem tudta kihozni a sodrából.

Magyar Nemzet
2021. 04. 15. 20:25
null
Higgadtan viselkedett a Vidi edzője Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabics Imre még csak ismerkedik a vezetőedzői poszttal, de az osztrák válogatott szakmai stábjától Székesfehérvárra csábított szakember nyilatkozataiban már a tapasztalt öregeket idézi. Az MTK elleni Magyar Kupa-elődöntő előtt kijelentette, hogy nem az ő csapata a továbbjutás esélyese. Szabics ezt a két csapat a szezonban eddig lejátszott mérkőzéseinek eredményére alapozta: az MTK 3-1-re, majd 2-1-re győzte le a Vidit bajnokságban. Igen ám, de amióta a korábbi 36-szoros válogatott csatár átvette a fehérváriakat, még csak gólt sem kapott a Fehérvár.

A csapata bemelegítésébe bele-belenéző, talpig fekete, elegáns öltözetben pompázó Szabics mellett, a Mol Fehérvár sportigazgatója, Kovács Zoltán is kilátogatott az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, és természetesen kint volt Deutsch Tamás is, de ez nem meglepő, az MTK elnöke állandó résztvevő csapata hazai mérkőzésein.

Hatalmas volt a kontraszt, de nem a két csapat játéka, az edzők viselkedése között. Michael Boris, az MTK edzője, végigordította, fütyülte, beszélte, kommentálta a meccset, hozzá képest Szabics Imre megszeppent vagy inkább megfontoltabb férfiként álldogált a kispad előtt. Néha kieresztette a hangját, de inkább a segítőivel, Juhász Rolanddal és Torghelle Sándorral vette fel a szemkontaktust, ha éppen eszébe jutott valami.

Csak ritkán magyarázott a Vidi edzője
Fotó: Mirkó István

Schön Szabolcs góljánál éppen néma maradt. Pedig nem lehetett büszke a védőire, az MTK (és a magyar mezőny) egyik leggyorsabb embere könnyedén futotta le a Vidi védőit, majd ügyesen lőtte ki az alsó sarkot a 14. percben. Szinte azonnal egyenlíthetett volna a vendégcsapat, Szabics erre sem rezdült, pedig határozottan átvette az irányítást, veszélyesen futballozott a csapata, az MTK pedig azt tette, amit igazán szeret és tud: a kontrákra játszott.

Zivzivadze (fehérben) nem tudott kibontakozni az MTK-védők között
Fotó: Mirkó István

Iram volt, a játék is élvezetes volt, majd a 38. percben megszületett a Szabics-éra első kupagólja, azaz szerencsés szóló végén Bolla Bendegúz egyenlített. A Fehérvár edzője a két kezét ökölbe szorítva örült, majd ahogy korábban, felfelé kacsintott a kollégáira. 1-1-es döntetlennel zárult az első félidő.

A második elején Szabics Imre angolul sarkallta nagyobb iramra a csapatát, de nem változtatott az első félidei rituáléján: állt egy helyben, de a gólörömre változott. Funsho okosan visszafejelt labdáját Nikolics lőtte 12 méterről az MTK kapujába. Majd elindult az edző felé, pillanatok múlva minden fehérvári egy rakásban ünnepelt Szabiccsal.

Szabicsot ölelgették a játékosai a második fehérvári gól után
Fotó: Mirkó István

Fordult a kocka, az MTK-nak kellett futnia az eredmény után. Ezért vagy sem, Szabics Imre leült a segítői mellé a kispadra, de nem sok időt töltött ott. Percek múlva udvariasan felhívta az asszisztens figyelmét a sárga lapot érő szabálytalanságokra. Kicsit keményedett a meccs a hajrára, Farkas Ádám nem mindig tudta kordában tartani az indulatokat. A folytatásban az MTK már nem tudott újítani, pedig bevetette az őskövület Kanta Józsefet is. A Mol Fehérvár hátrányból fordítva győzött, és bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.

A Kisvárda elleni döntetlen és az Újpest elleni győzelem után Szabics Imre továbbra is veretlen a Mol Fehérvár vezetőedzőjeként.

Magyar Kupa, elődöntő: MTK–Mol Fehérvár 1-2 (1-1), Új Hidegkuti Stadion, vezette: Farkas Á.. Gólszerzők: Schön (14.), illetve Bolla (38.)., Nikolics (52.).

Az Újpest–Mol Fehérvár kupadöntőt május 3-án játsszák a Puskás Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.