Szabó Tünde: Minimum egy év kell ahhoz, hogy stabilizálódjon a sport gazdasági helyzete

Szabó Tünde szerint a járvány utáni időszakban előny, hogy itthon a sport nemzetstratégiai ágazat.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 05. 24. 10:15
SZAB Tnde
Budapest, 2018. szeptember 24. Szab Tnde, az Emberi Erforrsok Minisztriumnak sportrt felels llamtitkra krdsre vlaszol az Orszggyls plenris lsn 2018. szeptember 24-n. MTI Fot: Szigetvry Zsolt Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak Szabó Tünde sportért felelős államtitkár. A sportpolitikus kiemelte: Magyarország nemcsak a pandémiát kezelte jól, de élen járt a sportban is: más országok figyelték a lépéseinket, és az itthon meghozott döntéseket, bevezetett intézkedéseket ők is alkalmazták. Amint megvolt a lehetőség rá, hogy élsportolóink visszatérjenek a pályákra, a termekbe, mi engedélyeztük – szigorú feltételek mellett.

Szabó Tünde hangsúlyozta, a sportági szakszövetségek költségvetésének csökkenése és a járvány következtében hozott megszorító intézkedések ellenére, nagy előny, hogy nálunk a sport nemzetstratégiai ágazat. „Az hogy a sport világa mekkorát lép hátra, nagyban függ a gazdasági élettől, az újraindításától. Ebből a szempontból mindenképpen előny, hogy Magyarországon a sport nemzetstratégiai ágazat, vagyis kiemelten támogatott – ez a tény a jövőben még inkább felértékelődik.

Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Nálunk a sport állami támogatása, vagyis a különböző programok, a taorendszer, a tizenhat kiemelt sportág támogatása stabil hátteret ad. Nagyon erős szakmai alapokkal rendelkezünk, ennek köszönhetően hamar fel fogunk állni, és nemsokára onnan indulunk tovább, ahol a járvány előtt tartottunk” – fogalmazott a politikus. Hozzátette, hogy ha valóra válik a reményünk, és nem lesz a járványnak második hulláma, akkor minimum egy esztendő, mire a sport gazdasági helyzete újra azon a szinten lesz, mint korábban.

Természetesen szóba került a tokiói olimpia egyéves elhalasztása, ennek kapcsán Szabó elmondta, ez egy olyan helyzet, amilyennel még sohasem találkoztunk. „Erre mindannyian emlékezni fogunk. Korábbi pályatársaimmal beszélgetve egyetértettünk abban, hogy elképzelni sem tudjuk, milyen érzés, amikor valaki készül az olimpiára, és egyszer csak azt mondják, nincs verseny. Biztos vagyok benne, hogy a tokiói olimpia még inkább felértékelődik, a szereplői pedig még inkább hősökké válnak” – jelentette ki a sportpolitikus.

A teljes interjú itt érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.