Száguld a Fradi az arany felé

A 24. forduló legjobb mérkőzését játszotta Pakson a hazai csapat a Vidivel a labdarúgó NB I-ben. Mindkét edző kiemelte, bármelyik csapat akár meg is nyerhette volna a meccset, így tehát a 2-2-es döntetlen igazságos. Más kérdés, hogy ezzel csak a paksiak lehetnek elégedettek; a fehérváriak hátránya ismét nyolc pontra ugrott az MTK otthonában magabiztos, 3-1-es győzelmet arató Ferencváros mögött.

Magyar Nemzet
2019. 03. 11. 7:00
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fordulatos és végig nagy iramú volt a paksi találkozó. Ha a történteket leegyszerűsítjük, akkor azért nem nyertek a hazaiak, mert 2-1-nél Kővári hatalmasat hibázott, a saját kapuja előterében lyukat rúgott; Scsepovics köszönte a lehetőséget, s a hálóba tekerte a labdát. Ám még ezután is bőségesen adódtak helyzetek. Ezt tükrözik a nyilatkozatok is, mintha az edzők is nehezen uralkodtak volna az indulataikon.

– Nagyon sokat tudnék erről a meccs­ről beszélni. Agresszívan és jól játszottunk az első félidőben, több sanszunk is volt, hogy további gólokat is rúgjunk, de sajnos ez nem sikerült. Némi szerencsével nyerhettünk is volna, a srácok nagyon sokat dolgoztak, de a Vidi jó csapat, ennyi hibát nem lehet elkövetni ellene – mondta hazai részről Csertői Aurél.

– Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei arra, hogy megnyerje a mérkőzést – jelentetti ki Marko Nikolics. – Nagyon ideges meccs volt, már az elején két játékosunk besárgult. Kár érte, hogy így alakult, mert két jó csapat lépett pályára, lehetett volna ennél színvonalasabb mérkőzést játszani. Meg szeretném jegyezni, a klub mindig igyekszik korrekten viselkedni, és az is nyilvánvaló, hogy a pályán ott vannak azok a személyek, akiknek a feladata az, hogy kontrollálják az eseményeket. A Paks tizenhatosán belül volt két olyan szituáció is – Loic Nego és Juhász Roli esetére gondolok –, amit én nem kommentálhatok, de talán önök, újságírók majd megteszik ezt.

Fotó: Havran Zoltán

Maradjunk inkább abban, hogy be kell rúgni a helyzeteket.

A Fradi már az 5. percben vezetést szerzett, s a szünetben 3-0-ra vezetett az MTK ellen, végül „csak” 3-1-re nyert, Szergej Rebrov ezért nem elégedett maradéktalanul. Az MTK vezetősége pedig még kevésbé, hiszen az örökrangadó másnapján szerződést bontott Feczkó Tamás vezetőedzővel. A formula a szokásos: közös megegyezéssel. Az igazság az, hogy a Balmazújvárostól érkezett szakember – aki tavaly visszavezette a kék-fehéreket az élvonalba – valahogy idegenül mozgott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, s az sem használt, hogy a legutóbbi négy meccsén összesen egy pontot szerzett a csapat.

Horváth Ferencnek viszont annak ellenére nincs oka a panaszra, hogy Király Gábor a sokadik potyagólt kapta az idényben, mert a Haladás öt perc leforgása alatt 0-2-s hátrányból 3-2-re megfordította az Újpest elleni találkozót. Esélyről még mindig korai lenne beszélni, mindenesetre a Hali folytatja a menekülést.

NB I, 24. forduló: MTK–Ferencváros 1-3 (0-3), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4587 néző, jv.: Pintér. Gólok: Gera (77.), ill. Varga R. (5.), Lanza­fame (29., 42.); Paks–Mol Vidi FC 2-2 (2-1), Paks, 1400 néző, jv.: Vad II. Gólok: Hahn (23.), Könyves (43.), ill. Stopira (35.), M. Scsepovics (56.); Diósgyőr–Puskás Akadémia 1-0 (0-0), Diósgyőr, 3837 néző, jv.: Karakó. Gól: Hasani (63.); Haladás–Újpest 3-2 (0-2), Szombathely, 3023 néző, Jv.: Andó-Szabó. Gólok: Bamgboye (62., 67.), Németh M. (65.), ill. Novothny (17., 38.); Debrecen–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Nagyerdei Stadion, 2800 néző, jv.: Bogár. Gól: Kinyik (37.); Kisvárda–Honvéd 1-1 (1-1), Kisvárda, 2110 néző, jv.: Solymosi. Gólok: Grozav (29.), ill. Danilo (45.);

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.