Szájzár

Az egyesült arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba kedden felbontotta Dzsudzsák Balázs idény végéig szóló szerződését. Az összes többi csak találgatás.

Ch. Gáll András
2020. 02. 07. 8:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dzsudzsák-ügy egyre inkább emlékeztet egy Monty Python-epizódra, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy szereplői és háttéremberei nem Oxfordban és Cambridge-ben végeztek, ellentétben John Cleese-zel vagy Sir Michael Palinnel.

Mi is történt? Az egyesült arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba kedden felbontotta idény végéig szóló szerződését. Az összes többi csak találgatás. Még az sem biztos, hogy a döntést meghozó Mohammed Obaid al-Jammahi kicsoda: a különböző magyar orgánumokban szerepelt a klub elnökeként, alelnökeként és elnökségi tagjaként is, s az al-Ittihad Kalba edzője is volt már Marco Viviani, Fabio Viviani, sőt, még Jorge Da Silva is, volt olasz, brazil és uruguayi a derék szakember. (Legutolsó információnk szerint ez utóbbi verzió az igaz.) Hogy melyik (ál)hír hol, melyik internetes felületen jelent meg, azt emberbaráti okokból ne feszegessük.

A legszebb viszont az, hogy eddig még egyetlen interjú sem jelent meg a magyar médiában magával a lapátra tett 108-szoros válogatott szélsővel. El tudja képzelni a nyájas olvasó, hogy a portugál sajtóban három-négy nappal menesztése után a Juventustól még egyetlen interjú sem jelenne meg sem a Recordban, sem az A Bolában? Vagy ha Messit kirúgnák a Barcától, akkor záros határidőn belül ne osztana meg személyesen információkat a különböző kommunikációs csatornákon az újságírókkal és a szurkolókkal?

És higgyék el, ez nem a kollégák sara. Dzsudzsák mintha karanténban lenne, s Vörösbaranyi József, a játékos ügynöke is szájzárat kapott. Pontosabban: nagyon udvariasan válaszol a telefonhívásokra, és sms-ben három-négy nap türelmet kér. A mai világban, amikor másodpercekben mérik az információáramlás sebességét.

Valaha – még tizenöt-húsz éve is, nem a pattintott kőkorszakban – egyszerűen felhívtuk a játékost, és ő elmondta a „frankót”. Manapság? Kommunikációs vezetők, sajtófőnökök, ügynökök, menedzserek vonnak áthatolhatatlan tűzfalat a célszemély köré. Eközben dézsaszámra ömlenek az álhírek, és legjobban maga a kirúgott játékos van megsértődve, hogy mi mindent fabrikál köré a média.

Pedig könnyen rövidre zárhatná a történetet. Csak el kellene mondania az igazságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.