Egyszerre kellene Szófiában játszani és Mainzban bíróságra menni

Érdekes helyzetbe került Szalai Ádám, a német Mainz válogatott futballistája. A klubjával vitába keveredett, jelenleg csak az U23-as csapattal edzhet, amiért bírósághoz fordult, amely október 8-án 11 órára tűzte ki a tárgyalást. Ugyanazon a napon azonban a válogatott Bulgáriába játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 09. 29. 17:28
Football: Bundesliga, training kick-off FSV Mainz 05
04 August 2020, Rhineland-Palatinate, Mainz: Football: Bundesliga, training start of 1st FSV Mainz 05 in the stadium at Bruchweg. Adam Szalai doing gymnastics. Photo: Torsten Silz/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series. Fotó: TORSTEN SILZ
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

óriási bravúr előtt áll: október 8-án, csütörtökön egyszerre két helyen kell lennie. A magyar válogatott aznap játszik Szófiában Európa-bajnoki pótselejtezőt Bulgária ellen, és ugyanaznap kell megjelennie a mainzi munkaügyi bíróságon a klubjával kirobbant vitás ügyben. Utóbbi 11 órakor kezdődik, a meccs pedig 20.45 órakor, mégsem valószínű, hogy a játékos az egyik helyszínről elrohanhatna a másikra, így minden bizonnyal a jogi képviselője védi majd az érdekeit.

 

Fotó: Torsten Silz/dpa

 

A tárgyalás tényét kedden erősítette meg a bíróság. A 32 esztendős csatárral a klub korábban közölte, a jövőben nem számít rá, és jobban tenné, ha új klubot keresne magának. A Mainz futballistái ezt követően sztrájkba kezdtek, megtagadták a részvételt a szerda délutáni edzésen, mert így akartak szolidaritást vállalni Szalaival. A csapat a hétvégén 4-1-re kikapott a vendég VfB Stuttgarttól, majd hétfőn menesztették Achim Beierlorzer vezetőedzőt, egyben a klub közölte, hogy a tréner eddigi segítője, Jan-Moritz Lichte veszi át az együttes irányítását. A megbízott szakember első nyilatkozatában azt mondta, hogy ő sem számít Szalaira.

Rouven Schröder mainzi sportigazgató a múlt héten azt mondta, a támadó elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok állnak, a Bild című német napilap azonban másképp tudja. Az újság értesülései szerint Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt ugyanis a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány idején csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott a felek ebben állapodtak meg egymással.

Markus Schütz, a magyar válogatott futballista ügyvédje azt nyilatkozta a Bildnek, hogy vasárnap kérelmet nyújtottak be a Mainznak, hogy Szalai részt vehessen az első csapat edzésein. A múlt héten Oliver Fischer, a csatár ügynöke úgy fogalmazott, a játékos nem keres másik klubot magának, és mindenképpen Mainzban akar maradni.

Szalai Ádám tavaly augusztusban tért vissza a Mainzhoz, amelynek színeiben 2010 és 2013 között már futballozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.