Szalai Ádám, a futballisten

A Bundesligában szereplő Hoffenheim szurkolói külön molinókat készítettek a magyar csatár számára, amelyekre természetesen németül verssorokat írtak.

2019. 11. 26. 12:48
FSV Mainz 05 vs VfL Wolfsburg
Ritka tisztesség érte a Mainz magyar játékosát Fotó: ARMANDO BABANI Forrás: MTI/EPA/Armando Babani
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar légiósok közül a legemlékezetesebb hétvégéje egy olyan játékosnak volt, aki nem is lépett pályára. a Mainz kispadján kuporgott a Bundesliga 12. fordulójában, miközben társai Hoffenheimben ­5-1-re elkalapálták a hazai csapatot, történetesen Szalai korábbi együttesét, amelyet a nyáron hagyott el. Mégis, a legnagyobb sikert ő aratta, a hoffenheimi szurkolók ugyanis külön molinókat készítettek a számára, amelyekre természetesen németül verssorokat írtak, amelyek magyarul ezt jelentik: „Egyengetted utunkat a BL felé, Egy ember, akivel szívesen találkozunk, A tetteidhez mérten, Soha nem felejtünk el, Szalai Ádám futballisten.” A magyar csatár a nyárig öt évet futballozott Hoffenheimben, ott kereken száz tétmeccsen lépett pályára, és a jelek szerint maradéktalanul kivívta a csapat szurkolóinak tiszteletét és szeretetét, ő a közösségi oldalán köszönte meg nekik a szép és megható gesztust.

A Bundesligánál maradva: továbbra is sérült, a Leipzig nélküle, de a kapuban Gulácsi Péterrel győzte le 4-1-re a Kölnt, csapata, a Freiburg 1-1-es döntetlent ért el Leverkusenben, a magyar középpályást az 57. percben cserélte be az edzője.

Ritka tisztesség érte a Mainz magyar játékosát
Fotó: MTI/EPA/Armando Babani

Kereken a századik meccsén lépett pályára a Dinamo Kijevben Kádár Tamás, aki a válogatott Wales elleni meccsét sérülés miatt kihagyta, most viszont végig pályán volt a Mariupol ­3-0-s legyőzésekor. Korhut Mihály eltiltás ­miatt hiányzott az Eb-selejtezőről, a görög bajnokságban az Arisz ­Szaloniki tagjaként gólpasszt adott az AEK ellen 1-1-re végződött athéni találkozón. az angol másodosztályú Bristollal a Nottingham vendége volt, a meccs 0-0-lal ért véget, Nagy megúszott egy brutális belépőt.

a 66. percben állt be az osztrák bajnokságban vezető Salzburgba, amely meglepetésre hazai pályán 2-2-t játszott a St. Pöltennel. Végig a pályán volt viszont a ciprusi Omonia Nicosiában, amely a Parolinit verte 2-0-ra idegenben, és Dzsudzsák Balázst sem cserélték le az al-Ittihad Kalba Arab Öböl Kupa-mérkőzésén az al-Ain ellen, az eredmény 1-1 lett. Szlovákiában Holman Dávid részese volt a Slovan Bratislava 2-0-s sikerének a Szered ellen, a Dunaszerdahely viszont 5-0-s vereségbe szaladt bele Nagymihályon; Vida Máté és Vida Kristopher is tagja volt a vert seregnek, Kalmár Zsolt viszont a bokatöréséből lábadozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.