Szalai Ádám az ötvenedik gólját ünnepelhette

A Hoffenheim már 2-1-re vezetett a Schalke otthonában, amikor Szalai pályára lépett az 56. percben; kilenc perc múlva esett a nevezetes gól.

2019. 04. 23. 10:18
null
Mutatta, eddig hányszor talált a kapuba a Bundesligában Fotó: Jan Huebner/Voigt Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyik kezén az öt ujját mutatta, a másikkal a hüvelyk- és a középső ujjával kört, azaz nullát formált – ez 50. a magyar válogatott csatára így ünnepelte, hogy a Bundesligában megszerezte az ötvenedik gólját. A Hoffenheim már 2-1-re vezetett a Schalke otthonában, amikor Szalai pályára lépett az 56. percben; kilenc perc múlva esett a nevezetes gól. A magyar támadó 215 német bajnokin ért el az ötvenedik góljáig, közülük 21-et a Mainz, hetet pedig a Schalke mezében szerzett, a Hoffenheim egyébként végül 5-2-re győzött. védte a Leipzig kapuját, a 81. percben állt be, a csapat pedig 2-1-re nyert Mönchengladbachban, és négy fordulóval a vége előtt biztosnak tűnik a bronzérme. Végre nem kapott ki csapata, a Hertha, ám a gyakorlatilag már kiesett Hannover elleni hazai 0-0 nem ad okot a büszkeségre.

Bundesliga, 30. forduló, az élcsoport állása: 1. Bayern München 70, 2. Dortmund 69, 3. Leipzig 61.

Angliában 1-0-ra nyert a Manchester City, a szerdai BL-kiesésért vághatott vissza a Tottenhamnak, de 2-0-s sikerével a Liverpool is megszerezte a három pontot Cardiffban, így továbbra is tart a két csapat között a versenyfutás a bajnoki címért. A City holnap derbit játszik a United ellen, amely szinte megsemmisítő, 4-0-s vereséget szenvedett az Evertontól. Ma és holnap négy elmaradt meccset pótolnak a Premier League-ben, ha a Manchester City nem tud nyerni az Old Traffordon, lépéshátrányba kerülhet a Liverpoollal szemben – más már nem lehet érdekelt az aranyéremért vívott harcban.

Mutatta, eddig hányszor talált a kapuba a Bundesligában
Fotó: Facebook

Premier League, 35. forduló, az élcsoport állása: 1. Liverpool 88 (35 mérkőzés), 2. Manchester City 86 (34), 3. Tottenham 67 (34).

A spanyol élvonalban a legfontosabb kérdések tulajdonképpen már eldőltek, a Barcelona a ma kezdődő hétközi fordulóban már bajnok is lehet, ha ma nyer az Alavés vendégeként, az Atlético Madrid pedig otthon kikap a Valenciától, bár ez utóbbi nem túl valószínű. A katalánok a hét végén a Real Sociedadot verték 2-1-re, a madridiak az Eibartól hozták el a három pontot, a Real Madrid pedig az Athletic Bilbaót győzte le könnyen 3-0-ra. A két madridi elméletileg még helyet cserélhet a dobogón a hátralévő öt fordulóban, más viszont már nem férhet be közéjük.

La Liga, 33. forduló, az élcsoport állása: 1. Barcelona 77, 2. Atlético Madrid 68, 3. Real Madrid 64.

A Juventus a 35. bajnoki címét ünnepelhette, miután 2-1-re legyőzte a Fio­rentinát, ráadásul határozottan kijelentette, a nyártól is Torinóban futballozik majd. A második hely a Napolié lesz, amely tegnap este lapzártánk után lépett pályára, a harmadikra pedig a szombaton a Romával 1-1-et játszó Inter a legesélyesebb. A Bologna Nagy Ádámmal a kispadon 3-0-ra nyert a Sampdoria ellen, így ötpontnyi távolságra áll a kiesést jelentő 18. helytől.

Serie A, 33. forduló, az élcsoport állása: 1. Juventus 87 (33), 2. Napoli 67 (32), 3. Inter 61 (33).

Légiósról légiósra

Észak-Amerikában a Chicago Fire 4-1-re legyőzte a Coloradót, az első gólját Nikolics Nemanja szerezte. A Kansas ugyanennyire kapott ki San Joséban, Németh Krisztián tizenegyest hibázott, Baráth Botond végigjátszotta a meccset, Sallói Dániel pedig az 57. percben állt be. A D. C. United 2-0-ra kikapott otthon a New York Citytől, Stieber Zoltán az utolsó húsz percben játszhatott. Az osztrák élvonalban a teljes mérkőzést a pályán töltötte a Salzburgban, amely 1-1-et ért el St. Pöltenben, Szlovákiában Holman Dávid a 79. percig volt részese a Slovan Bratislava 3-2-es sikerének a Ruzomberok ellen, ugyanitt a Michalovce ellen 2-0-ra győztes DAC-ban játszott Kalmár Zsolt, Vida Kristopher – ő szerezte a második gólt – és Vida Máté is. A görög Arisz Szaloniki Korhut Mihállyal a védelemben nyert 2-1-re a Panetolikosz vendégeként, az emírségekbeli al-Ittihad Kalba pedig Dzsudzsák Balázst végig a pályán tartva játszott 0-0-t az Adzsman otthonában. A horvát Osijek Kleinheisler Lászlóval kapott ki 1-0-ra az Istra 1961 vendégeként.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.