Szalai Ádám csaknem egy év után kezdő volt, Orbán gólt fejelt

Győztek a magyar érdekeltségű csapatok a Bundesliga 20. fordulójának szombati játéknapján. Szalai Ádám 349 nap után először volt kezdő a Mainzban, 80 percet játszott az Union Berlin ellen. Gulácsi Péter nem kapott gólt, Willi Orbán viszont fejelt egyet az RB Leipzig Schalke elleni bajnokiján. Sallai Roland ugyanakkor sérülése miatt kimaradt a Freiburg Dortmund elleni bravúrjából.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 17:29
null
Még legalább egy esélyt megérdemel a Mainz magyar légiósa Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az idényben először, összességében pedig 349 nap után volt először kezdő a Bundesligában. A magyar csatár legutóbb csaknem egy éve, 2020. február 23-án volt kezdő a Mainzban, amikor 4-0-ra kikaptak a Wolfsburgtól. Most hazai pályán az Union Berlin volt az ellenfél, és győzelemnek örülhetett Szalai kiesés elől menekülő csapata. A 22. percben tizenegyesből lőtte a mérkőzés egyetlen gólját Niakhate, miután Onisiwót buktatták a tizenhatoson belül. A második félidő elején a berliniek emberhátrányba is kerültek Schlotterbeck szabálytalansága miatt. Szalai a 80. percig volt a pályán, győzelmével a Mainz továbbra is a 17., de már csak három pontra van az előtte álló Bielefeld, Hertha kettőstől.

Az utolsó helyezett Schalke otthonában és is végig a pályán volt az RB Leipzigben (Szoboszlai Dominik sérült). A magyar válogatott játékosai 3-0-s győzelmet ünnepelhettek, Orbán pedig egy gólt is. Az első félidő hosszabbításában egy szöglet után Orbán elvitt három védőt, így Mukiele bemozgott az üres területre, és gólt fejelt. A 73. percben Sabitzer gólja után nyugodhattak meg Gulácsiék, a 87.-ben pedig Orbán tette fel a pontot az i-re szép fejesgóllal egy újabb szöglet után. Gulácsi újabb kapott gól nélküli meccsen van túl, immáron az idénybeli tizediken, amellyel a Bundesliga legjobbja. A második Leipzig a gelsenkircheni sikerével tartja a hétpontos különbséget az éllovas Bayern München mögött, amely tegnap a Hertha ellen győzött.

Győzelmet aratott csapata, a Freiburg is a Dortmund ellen. Sajnos a magyar válogatott szélsője a bokasérülése miatt kimaradt a 2-1-es sikerből, amelyet a második félidőben három percen belül szerzett két találattal hozott tető alá a Freiburg. A Dortmund már a nyolcadik vereségét szenvedte el az idényben, így a forduló végére visszacsúszhat a hetedik helyre.

A többi élcsapat közül a Wolfsburg és a Leverkusen is győzött. Előbbi az Augsburgot fektette két vállra idegenben 2-0-ra, és biztosan marad a harmadik helyen. Utóbbi a duplázó Kevin Demirbay vezérletével 5-2-re intézte el a Stuttgartot, és ideiglenesen fellépett a negyedik helyre a Frankfurt elé, amely csak vasárnap lép pályára a Hoffenheim otthonában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.