„Szalai Ádám, a hős!” Ünneplik Németországban a csatárt

Tizenhat hónap után lőtt újra gólt a Bundesligában Szalai Ádám, aki a lehető legjobb pillanatban találta meg a góllövő cipőjét: a Werder Bremen elleni kiesési rangadón elért tegnapi győztes találata bennmaradást is érhet a Mianznak. Nem csoda, hogy Németországban hősként ünneplik a magyar labdarúgó-válogatott csatárát.

Szalay
2021. 04. 22. 7:00
null
Forrás: mainz05.de
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szalai Ádám, a hős” – címében ezzel a megfogalmazással közölte beszámolóját a tegnap esti Werder Bremen–Mainz meccsről a Bundesliga hivatalos honlapja. Igazi kiesési rangadó volt, hiszen a 30. forduló előtt a brémaiak a 13. helyen álltak 30 ponttal, a Mainz pedig a 14.-en 28-cal, s mindkét együttesnek figyelnie kellett hátrafelé. A tét az volt, hogy aki nyer, az egy kicsit megnyugodhat a hajrára, a Mainz pedig a magyar csatárának köszönheti ezt az érzést, aki a 16. percben egy kipattanó labdát lőtt az üres kapuba, és ezzel el is döntötte az 1-0-ra végződő találkozót.

gólja:

 

Győzelmének köszönhetően a Mainz a Werder elé ugrott a tabellán, a 13. helyre, ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszott, hiszen a Hertha elleni bajnokiját elhalasztották a berlini csapat koronavírus-fertőzései miatt. Szalai fontos gólja így komoly fordulatot hozott a Mainz életébe, amely bő egy hónapja, március közepén még az utolsó előtti helyen állt a Bundesligában, mostantól viszont már inkább meglepetést keltene, ha kiesne az idény végén.

A magyar válogatott csapatkapitányának személy szerint is nagy kő eshetett le a szívéről a találattal, hiszen legutóbb 2019 decemberében volt eredményes a Bundesligában, azaz több mint tizenhat hónap, pontosan 506 nap után porolta le a góllövő cipőjét a német élvonalban. A pályán töltött idejét alapul véve 1190 perces gólcsendet tört meg Szalai tegnap. Ennyi idő alatt 297-szer lehetne végighallgatni Psy Gangnam Style című slágerét, amelynek legendás táncmozdulatával ünnepelte egykor góljait a mainzi csatár.

– Mindenki tudja, milyen régóta vártam erre a gólra – fogalmazott Szalai Ádám a Mainz honlapján. – Néhány hete újra betaláltam a válogatottban, és biztos voltam benne, hogy itt is eljön az én időm. Nagyon örülök, hogy a csapat része lehettem, és bizalmat kaptam az edzői stábtól. Pont olyan volt a meccs, amilyennek elképzeltük, ez egy kiesési rangadó volt, ennek szellemében készültünk rá. De még nincs vége a harcnak, további pontokra van szükségünk.

Egyébként nem a mostani volt Szalai Ádám Bundesliga-karrierjének a leghosszabb gólcsendje. 2016. szeptember 11-én a Hoffenheim–Mainz 4-4-en, akkor még a hazai együttes színeiben, 639 nap és 1500 játékperc után volt újra eredményes a bajnokságban. A mostani találata talán az új szerződéshez is hozzásegíti, hiszen a 33 éves játékos és a Mainz jelenlegi megállapodása az idény végén lejár, de Szalai a tavasszal tevékeny részese a csapat látványos feltámadásának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.