Szalai Ádámék nem tudták megnyerni a kiesési rangadót

Szalai Ádám akkor lépett pályára a Bundesliga 27. fordulójában, amikor már égett a ház Mainzban, de a magyar válogatott a 77. percben becserélt csatára sem tudta kicsikarni a rivális Bielefeld elleni győzelmet a klubjának. A kiesési rangadón 1-1-es eredmény született, amivel hazai pályán nagy ziccert hibázott el a Mainz.

Magyar Nemzet
2021. 04. 03. 17:40
Szalai Ádám
06 February 2021, Rhineland-Palatinate, Mainz: Football: Bundesliga, FSV Mainz 05 - 1. FC Union Berlin, Matchday 20 at Opel Arena. Mainz's Adam Szalai (in front) and Berlin's Marvin Friedrich fight for the ball. Photo: Thomas Frey/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and/or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP Forrás: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forduló előtt a Mainz a még éppen bennmaradó, 15. helyen állt a Bundesligában, a Bielefeld pedig két pont lemaradással, tehát lőtávolból követte az utolsó előtti, 17. pozícióban. Éppen ezért csapatának nagyon fontos lett volna a győzelem hazai pályán a kiesési rangadón, hiszen ezzel leszakíthatta volna egyik üldözőjét.

A magyar csatár, aki egyetlen magyar Bundesliga-játékosként mindhárom vb-selejtezőre a válogatottnál maradt, a kispadon kezdte a találkozót. Még mindig nem lépett pályára, amikor a Mainz megszerezte a vezetést. Az 56. percben Brosinski értékesítette a hazaiaknak megítélt tizenegyest.

Az eredmény kedvezett a Mainznak, a 76. percben azonban egy tizenhatosról leadott lövéssel kiegyenlített a Bielefeld. Egy perccel később máris beküldték Szalai Ádámot, hátha sikerül bevinni a Mainz győztes gólját a hajrában, de ez nem jött össze.

A döntetlen egyik csapatnak sem igazán jó eredmény. Szalaiék annál is inkább sajnálhatják az elszalasztott győzelmet, mert a forduló előtt 16. Köln kikapott a Wolfsburg otthonában, így a Mainz mindkét riválisától megszökhetett volna. Így viszont továbbra is két pontra a fenyegető kiesés – nagy ziccert hagyott ki az együttes. A Mainz az iksszel ideiglenesen megelőzte Hertháját a 14. helyen, de a berliniek holnap lépnek pályára a városi derbin az Union ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.