Szalai Attila az Európa-liga címvédőjének célkeresztjében

Kapós a Fenerbahce magyar védője. Szalai Attila most egy spanyol élcsapat figyelmét keltette fel, török sajtóhírek szerint az Európa-liga tavalyi aranyérmese, a Sevilla igyekszik leigazolni a 23 éves válogatott labdarúgót. Huszti Szabolcs volt a legutóbbi magyar, akit regnáló európia kupagyőztes klub szerződtetett.

Magyar Nemzet
2021. 04. 27. 13:59
Szalai Attila, Fenerbahçe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt a Nemzeti Sport kiszúrta, a török sporx.com értesülései szerint a spanyol élvonalban jelenleg negyedik helyezett, Európa-liga címvédő Sevilla érdeklődik a Fenerbahce védője, iránt. Az andalúziai klubnak még a La Liga bajnoki címére is van esélye, hiszen három pont a hátránya az éllovas Atlético Madrid mögött, és egy-egy pont a lemaradása a második-harmadik helyen álló Real Madrid, Barcelona kettőssel szemben. Márpedig a négy klub közül a Sevilla örvend a legjobb formának, amely a legutóbbi öt bajnokiját megnyerte. Tehát Szalai szemszögéből nagy fegyvertény már az is, hogy felkeltette a csapat érdeklődését.

A 11-szeres magyar válogatott védő januárban kétmillió euróért igazolt a Fenerbahcéba a ciprusi Apollon Limassoltól, s azóta kirobbanthatatlan az isztambuli klub kezdőjéből. Mind a tizenhat török bajnokiját végigjátszotta eddig, és ezeken már három gólt szerzett középhátvéd létére. A szurkolók imádják, el is nevezték védelmi miniszternek. Márciusban már az angol élvonalbeli Leicester City érdeklődéséről is lehetett hallani, akkor a törökök azt írták, a Fenerbahce 25 millió euró alatt nem adná Szalait, akinek tehát alaposan felszökött az ára néhány hónap alatt.

Visszatérve a Sevillára, a spanyol együttes nyerte meg tavaly az Európa-ligát, aminek köszönhetően szeptemberben Budapesten, a Puskás Arénában játszott az európai szuperkupáért a BL-győztes Bayern München ellen. Legutóbb 2009-ben fordult elő, hogy regnáló európai kupagyőztes klub szerződtetett egy magyar labdarúgót, akkor az UEFA-kupát 2008-ban elhódító Zenit Szentpétervár vette meg Huszti Szabolcsot a német Hannovertől. Ha lehet, Szalai Attila sevillai szerződése még annál is nagyobbat szólhatna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.