Szalai csak klubot váltott

Bár képbe került a török Besiktas és a holland Feyenoord is, Szalai Ádám csak klubot váltott, országot nem: visszatért korábbi sikereinek a helyszínére, Mainzba. A 31 éves csatárnak itt is meg kell küzdenie a helyéért a csapatban.

2019. 08. 28. 10:54
null
Már a mezszáma is megvan a válogatott csatárnak Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

megmondta: kedden jelentik be, hol folytatja a pályafutását. A magyar szövetségi kapitány hétfői kijelentése után több hírforrás szerint a holland Feyenoord vagy a török Besiktas mutathatja be a szurkolóknak a 31 éves csatárt, arra azonban kevesen gondoltak, ami bekövetkezett: a német Bundesligában két forduló után pont nélkül a tabella utolsó helyén álló 1. FSV Mainz 05 délelőtt a közösségi oldalán írt arról, hogy Szalai Ádám orvosi vizsgálatra érkezett, délután pedig már a 2021-ig szóló szerződés aláírásáról számolt be. A magyar támadó ezzel visszatért, hiszen 2010 januárjában kölcsönbe érkezett a spanyol Castillától fél évre, majd ezt követően végleg szerződtette a Mainz, és összesen három és fél évig játszott a klubban, 85 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken 24 gól és 13 gólpassz volt a mérlege.

„Rendkívül érzelmes pillanat volt a szerződésem aláírása – nyilatkozta a klub honlapjának. – Amikor tegnap a városban jártam, sok kellemes emlék jutott az eszembe. Jó újra itt lenni. Voltak más ajánlataim is, de boldog vagyok, hogy nem kapkodtam el. A zsigereimben érzem, hogy visszatérni a Mainzhoz volt a legjobb döntés, amit hozhattam. Várom az új kihívást, és hogy újra a pályán lehessek a Mainz mezében.”

Már a mezszáma is megvan a válogatott csatárnak
Fotó: Twitter

Előbb persze felbontotta a szerződését eddigi klubjával, a Hoffenheimmel, amelyet kis megszakítással öt évig szolgált, és kereken száz tétmeccsen szerepelt benne. Illő módon el is köszönt a szurkolóktól a közösségi oldalán, a klub vezetői is méltatták az érdemeit, ezzel pedig lezárult, és egyben el is kezdődött egy új fejezet az életében.

Információnk szerint egyébként a szakmai stáb továbbra is számított volna rá Hoffenheimben, ám a vezetőség néhány meghatározó alakjával kialakult olyan nézetkülönbség, amely a váltásra ösztökélte. Ennek az elsődleges értelme természetesen a több játéklehetőség, de ezt biztosan nem kapja meg ingyen, négy nála értékesebbnek tartott csatárral kell megküzdenie a helyéért a csapatban, az előző bajnokság házi gólkirálya, a francia Jean-Philippe Mateta, a svéd Quaison, a Liverpooltól kölcsönben szereplő nigériai Taiwo Awoniyi és az osztrák Karim Onisiwo komoly vetélytársnak ígérkezik.

Szalai Ádám ingyen érkezett Mainzba Hoffenheimből, és szombaton máris mély vízbe dobhatják: a Mainz Münchenben játszik a Bayern ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.