„Kinyírtuk magunkat” – mondta a Vidi elkeseredett edzője

Újabb vereséget szenvedett a Fehérvár a labdarúgó NB I-ben, ezúttal a DVTK győzte le Grozav mesterhármasával 3-1-re a 22. fordulóban. A találkozó után Szalai Tamás, a Vidi ideglenes vezetőedzője rendkívül elkeseredetten nyilatkozott.

Magyar Nemzet
2021. 02. 20. 19:27
null
Szalai Tamás tiszteli Bognár Györgyöt és a Paks eredményeit Fotó: TÓTH ELLA Forrás: Mol Fehérvár FC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Tamás becsületére legyen mondva, hogy a 3-1-re elvesztett mérkőzés után odaállt az M4 Sport kamerája elé nyilatkozni.

– Jól kezdtük a mérkőzést, megleptük a Diósgyőrt, gólt is szereztünk. A második félidőben aztán két perc alatt kinyírtuk magunkat. Innentől kezdve a Diósgyőr visszaállt. S ahogy az ilyenkor lenni szokott, a végén egy kontrából kaptunk még egy gólt – mondta a felmentett Márton Gábor helyett beugró tréner.

A riporter megkérdezte tőle a kötelezőt: a következő mérkőzésre is ő készíti fel a csapatot? Amely, ne feledjük, nem más, mint a Ferencváros elleni kupameccs már szerdán.

– Erre nem tudok mit válaszolni – mondta Szalai Tamás elgyötörten. Mi mást is mondhatott volna…

Szalai Tamás a sajtótájékoztatón már igyekezett uralkodni az érzelmein, tárgyilagosabban nyilatkozott, ahogy az felvételen is látható.

Zoran Zekić: Ez az eddigi legjobb meccsünk

Zoran Zekić, a DVTK vezetőedzője annál elégedettebben értékelt.

– Köszönöm szépen a mai győzelmet a játékosoknak, igazi csapatot alkottak, ez volt a siker kulcsa. Ezt várom tőlük minden mérkőzésen. Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat azzal, hogy korán hátrányba kerültünk, de utána talpra álltunk, és rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Az első félidő közepén Hegedűs egy sorral előrébb lépett, mert a középpálya közepén nem voltunk kellőképpen kompaktak. A félidőben azt mondtam a csapatnak, hogy ez az eddigi legjobb meccsünk, és azt kértem tőlük, hogy támadásban gyorsan járassák a labdát, a széleken a kettő az egy elleni szituációkat alakítsanak ki, és végül ez vezetett eredményre. A cserék új erőt vittek a játékba. Gheorghe Grozavtól egészen kiváló dolgokat láttam az edzéseken, és amikor a hét során beszélgettem vele, mindig feltettem neki a kérdést, miért nem mutatja meg a tudását a meccseken is. Istennek hála, ma rengeteget profitált a csapat a képességeiből. Ma nem csak három pontot szereztük, hanem védekezésben és támadásban is jól játszott a csapat, amiből erőt lehet meríteni a folytatásra. Így kell támadni, és helyzeteket kialakítani a folytatásban is. De kedden már másik mérkőzés következik, pénteken pedig ismét bajnokit játszunk, nincs idő hátradőlni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.