Szeged már most megtelt

Megkezdődött a visszaszámlálás: száz nap múlva rajtol Szegeden a kajak-kenu világbajnokság. A Tisza-parti város melletti Maty-éren alaposan felújították a versenypályát és a létesítményeket.

Magyar Nemzet
2019. 05. 16. 13:00
KOZÁK Danuta; KÁRÁSZ Anna
Kárász és Kozák címvédőként állhat rajthoz Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a visszaszámlálás: száz nap múlva rajtol Szegeden a kajak-kenu világbajnokság. (Egy nappal korábban hasonló apropóból a röplabdaszövetség tartott tájékoztatót, amiből az is következik, a női röplabda Eb és a kajak-kenu vb időben egybeesik, noha előbbi tovább tart, s az izgalmak akkor tetőznek, amikor a Maty-éren már befejeződtek a versenyek.)

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke tegnap újfent kiemelte, hogy Szeged 1998, 2006 és 2011 után immár negyedszer rendez világbajnokságot, s ebből az alkalomból alaposan felújították a versenypályát és a létesítményeket. Elmondta, már több mint nyolcvan ország nevezett, s bár az augusztus 20-i megnyi­tóig még sok idő van hátra, Szegedre már most ki lehetne tenni a megtelt táblát.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány kijelentette: a céljuk Tokió, a vb az olimpiáig vezető út legfontosabb állomása lesz, Szegeden az érmek számában mérhető eredményességnél fontosabb lesz a kvótaszerzés.

Kárász és Kozák címvédőként állhat rajthoz
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„Ezúttal is a női kajak szakág lesz a húzóágazat a vb-n, ezzel együtt nem biztos, hogy a legerősebb egységek indulnak majd az adott számban, hiszen most az a legfontosabb, hogy megszerezzük a maximális számú indulási jogot. Reméljük azonban, hogy ez nem fog sokat rontani az eredményességen” – tette hozzá Hüttner Csaba.

Kárász Anna, a szegediek egyik versenyzője elárulta, párosban idén is Kozák Danutával indul a válogatón. Egy aranyra akár már fogadhatnánk is. Vb-címvédőktől mi más is lehetne az elvárás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.