Szegedre érkezett Puskás Ferenc unokája és dédunokája

Tavaly tartották a Puskás, a musical ősbemutatóját, de a járványhelyzet miatt nem lehettek jelen a premieren Puskás Ferenc spanyolországi hozzátartozói. Ami késik, nem múlik: először a Szegedi Szabadtéri Játékokon nézi meg a musicalt Reka Damborena, Puskás Öcsi bácsi unokája.

Magyar Nemzet
Forrás: szegedma.hu2021. 07. 17. 21:46
null
Forrás: Szegedma.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma és holnap tartják a Puskás, a musical bemutatóját a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Emiatt érkezett a városba Puskás Ferenc unokája és dédunokája – írja a Szegedma.hu. A hozzátartozók találkoztak a szereplőkkel, így Veréb Tamással is, aki Puskás Ferencet alakítja, Szente Vajk rendező pedig megmutatta nekik a díszletet és mesélt az előadás kulisszatitkairól is.

– Nagyon megtisztelő, hogy meghívtak bennünket, és az is, hogy még mindig ennyien szeretik és emlékeznek nagyapámra. Izgalommal ülünk majd a nézőtéren és nagyon kíváncsian várjuk a bemutatót – mondta Reka Damborena, Puskás Ferenc unokája, akinek már megmutatták a musical zeneanyagát is.

A repülőtérről Szeged felé autózva Szöllősi György a magyar futball és a Puskás-ügyek hivatalos nagykövete a musical zenei anyagát is megmutatta nekik.

– Szinte táncoltunk a kocsiban! Nagyon tetszett a ritmusa és a dallamvilága, nekem egyes részei a legszebb Walt Disney-filmzenéket idézték – mesélte mosolyogva Ane de Juan Damborena, Öcsi bácsi dédunokája.

(Fotó: Puskás a musical/Szabó Luca)

A leghíresebb magyar hozzátartozói külön kiemelték: rendkívül jó érzés, hogy nemcsak Madridban, de Magyarországon is ápolják Puskás Ferenc emlékét. – Igazi hősként tekintenek rá, ami nagyon megtisztelő – jegyezték meg.

Majd nem kis meglepetésre még azt is elárulták, hogy Szeged nem teljesen ismeretlen nekik, a város egyik „hírességét”, a paprikát már kóstolták, sőt a csípőset kimondottan kedvelik is.

Borítókép: A felnőtt (Veréb Tamás, balra) és a gyerek (Tóth Csanád) Puskás Ferencet, a Puskás Ferencnét (Kovács Gyopár), valamint a Bozsik Józsefet (Fehér Tibor) alakító színészek Puskás unokájával, Rékával, dédunokájával, Anéval és Bozsik fiával, Péterrel a szombat délutáni próbán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.