Székely Norbert nehéz döntés előtt áll

Székely Norbert vezette női kosárlabda válogatott szombaton a törököktől kapott ki 66-57-re, majd vasárnap a kontinenstorna egyik társrendezőjétől, Lettországtól szenvedett 79-65-ös vereséget.

2019. 06. 04. 12:14
Határ Bernadett; Lyttle, Sancho
Királyvárad, 2017. június 17. Határ Bernadett (b) és a spanyol Sancho Lyttle a női kosárlabda Európa-bajnokság Magyarország-Spanyolország mérkőzésén a csehországi Királyváradon (Hradec Kralove) 2017. június 16-án. A mérkőzést 62-48 a spanyol válogatott nyerte. (MTI/EPA/Milan Kammermayer) Fotó: MILAN KAMMERMAYER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerélmény helyett sok tapasztalat – ez lett a hozadéka az Európa-bajnokságra készülő női válogatott hét végi, burgosi szereplésének.

Székely Norbert együttese szombaton a törököktől kapott ki 66-57-re – ők csoportellenfeleink lesznek június 30-án az Eb-n –, majd vasárnap a kontinenstorna egyik társrendezőjétől, Lettországtól szenvedett 79-65-ös vereséget.

Turner Yvonne még nem tartott a csapattal, ő jelenleg a WNBA-ben a Phoenix Mercury együttesét erősíti, és tíz nappal az Európa-bajnokság június 27-i kezdete előtt csatlakozik a kerethez. Így különösen érzékenyen érintette a válogatottat, hogy a másik irányító, Studer Ágnes sérülés miatt nem léphetett pályára egyik találkozón sem.

„Szoros, küzdelmes mérkőzés volt a törökök elleni – értékelt Székely Norbert szövetségi kapitány.

– Sajnos huszonnégy eladott labdánk volt, ez nagyon sok, de hiányzott a sebesség is a játékunkból. A lettek ellen a csúnyábbik arcunkat mutattuk, és erre az sem mentség, hogy Studer Ágnes után Dubei Debóra, Simon Zsófia is kiesett, és Raksányi Krisztina is csak néhány percet játszhatott. Az összkép nem olyan volt, mint amilyet látni szeretnénk, hitehagyottan, nagyon gyengén kosárlabdáztunk. Természetesen nagyon hasznos volt ez a torna, mert sok minden kiderült számomra, és a közeljövőben nehéz és fájdalmas döntéseket kell meghoznom.”

Ez konkrétan azt jelenti, hogy Székely Norbert a jövő héten szűkíti a keretét, azaz néhány játékostól elköszön. Neveket egyelőre nem mondott, viszont kiemelte Határ Bernadett (képünkön) teljesítményét, a soproni center mindkét meccsen megállta a helyét, kivá­lóan játszott Burgosban.

„Széles rotációval játszottunk, láthattuk, nem működött – mondta lapunknak a kapitány.

– Szűkíteni kell, és azokkal a játékosokkal dolgozni, akik alkalmasak lehetnek meccseket nyerni, mert tisztán látszik, ezen az Európa-bajnokságon nehéz lesz bárki ellen meccset nyerni. Muszáj magasra tennünk magunknak a lécet, ha sikeresek akarunk lenni.”

A csapat tegnap utazott haza, és a keret pénteken találkozik újra a székesfehérvári edzőtáborban, a játékosok addig pihenhetnek.

A jövő héten, június 13-tól háromnapos tornára utazik a válogatott Prágába, ahol Bosznia-Hercegovinával, Litvániával és Csehországgal mérkőzik meg, itt már a szűkített keret szerepel majd.

Utána két hazai meccs következik Fehéroroszország ellen, majd 25-én utazik az együttes a szerbiai Nisbe, ahol az Eb-n Szlovénia, Olaszország és Törökország ellen játszik a csoportjában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.