Szenzációs siker! Fucsovics búcsúztatott egy korábbi győztest

Kétszettes előnyben volt, a meccsért adogathatott, mégis a vereség szélére került Fucsovics Márton. Onnan viszont visszajött, és búcsúztatta az Australian Open második fordulójában a torna korábbi győztesét, Stan Wawrinkát.

Magyar Nemzet
2021. 02. 10. 6:36
nagy siker a magyar teniszezőtől
Melbourne, 2021. február 8. Fucsovics Márton az ausztrál Marc Polmans ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2021. február 8-án. MTI/EPA/Jason O'Brien Fotó: Jason O'Brien Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötszettes, de milyen más! Az első fordulóban talán könnyebb siker is benne volt a pakliban Fucsovics Mártontól az ausztrál szabadkártyás Marc Polmans ellen. A torna 17. kiemeltje és korábbi győztese, Stan Wawrinka elleni győzelem viszont bravúr a javából!

Tegyük hozzá, úgy indult, hogy ez lesz a simább siker, hiszen az első két játszmát behúzta a magyar éljátékos 7:5 6:1-gyel. Utána azonban a harmadik és a negyedik szettet is adogatójátéka elvesztésével kezdte, a svájci pedig stabilizálta a játékát.

Az ötödik játszmában 4:3-nál Fucsovics breakelt, majd a mérkőzésért adogathatott, de meccslabdáig sem tudott eljutni, Wawrinka ismét visszajött. A mérkőzést lezáró szuper tie breakben 6-1-re ellépett a svájci, majd 9-6-nál három meccslabdája volt. Innentől kezdve viszont már nem nyert labdamenetet Wawrinka, Fucsovics fordított, és 11-9-re megnyerte az utolsó játékot.

– Elképesztően fáradtnak érzem magam, nagyon meleg van, de a magyar szurkolók támogatása sok erőt adott – mondta a győzelem után a pályán adott interjúban Fucsovics. – Hosszú meccs volt, kétszettes előnyben is tudtam, hogy Wawrinkában benne van, hogy innen visszajöjjön, hiszen mentálisan erős játékos, háromszoros Grand Slam-bajnok. A döntő szettben próbáltam aktívabb lenni, többet jönni a hálóhoz, és szerencsére mentálisan én is rendben voltam.

A riporter ezután a férfimezőny egyik legfittebb játékosának nevezte Marcit, és a titkáról érdeklődött.

– Kemény munka áll mögötte, illetve egy nagyszerű szakmai stáb. Mind megdolgoztunk ezért a sikerért – fogalmazott Fucsovics, majd a helyi közönség szívébe is belopta magát azzal, hogy kedvenc Grand Slam-tornájának nevezte az Australian Opent.

Persze erre a megkülönböztetésre az eredmények is okot adnak, hiszen Fucsovics az elmúlt három évben kétszer is eljutott a melbourne-i viadal negyedik fordulójába. Az újabb nyolcaddöntőhöz pénteken a kanadai Milos Raonicot (14.) kell legyőznie.

Babos: Elszúrtam!

A női versenyben is második fordulós meccset vívott szerdán, ő azonban 6:2 6:4-es vereséget szenvedett Anasztaszija Potapovától, így a tizenkilenc éves orosz játszhat majd a harmadik körben Serena Williams ellen.

– Nagyon sajnálom ezt a vereséget. Nincs mit szépíteni, ezt nagyon-nagyon elszúrtam. Küzdöttem, akartam, de a nagy akarásnak nyögés lett a vége. Annyira vágytam erre a győzelemre, hogy rettentően mereven játszottam, lassú volt a lábam. Szomorú vagyok, mert még így is lett volna esélyem a második szettben, de nem teljesítettem elég jól – fogalmazott a magyar játékos a találkozó után a Nemzeti Sportnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.