Szép, szép, de két éve Kölnben kellett volna így elbánni a Vardarral

A szezon eddigi legjobb játékával a Telekom Veszprém idegenben ütötte ki 41-27-re a macedón Vardar Szkopjét a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Nem fanyalgunk, sőt, de kár, hogy nem 2019-ben, a kölni BL-döntőben jött ki a lépés a Veszprémnek.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 20:10
null
Corralesszel nem bírtak a macedónok Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Telekom Veszprém a macedón Vardar Szkopje ellen lépett pályára.

A csütörtök esti mérkőzésig összesen 11 alkalommal találkozott a magyar csapat a Vardarral: két macedón győzelem mellett nyolc veszprémi található, illetve egyszer döntetlenre végeztek a felek. A tavalyi csoportkörben, mindkétszer végig dominálva, kilenc góllal nyert a magyar csapat. Előbb hazai pályán 39-30-ra, majd Szkopjéban 38-29-re. Mi leginkább a 2019-es BL-döntőre emlékezünk , amikor az éppen anyagi csőd szélén álló Vardar legyőzte a Veszpémet a kölni BL-döntőben, és Sterbik Árpád akkor zárta le a játékos-pályafutását.

A Vardar kilenc ponttal a csoportja hetedik helyén végzett. A legutolsó Mskov Breszt ellen játszott, és 24-22-re kikapott a fehéroroszoktól. A Veszprém a régóta sérült Rasmus Lauge kivételével minden hadra fogható játékosát nevezte a Vardar elleni meccsre. David Davis csapata a Ferencváros elleni győzelemmel „melegített” a BL-re.

Az első félidőben a szezon eddigi legjobb játékát produkálta a Veszprém: Rodrigo Corrales kiválóan védett, a spanyol kapus közel ötvenszázalékos hatékonysággal dolgozott, de a védelem megkönnyítette a dolgát. Fegyelmezett és feszes volt a veszprémi fal, elöl pedig dominált a felszabadult támadójáték. Az egyiptomi Omar Jahja hat és a szlovén Gasper Marguc öt góljának köszönhetően szárnyalt David Davis csapata. Csak Vuko Borozan két kétperces kiállítása miatt volt ok az aggodalomra, bár ez erős túlzás.

14-7-es vendégelőnynél már a második idejét is kikérte Vlado Nedanovski, de tanítványai nem tudták lelassítani a magyar bajnok lendületét, a 27. percben a tízgólos különbségért támadhatott a Veszprém, és Gasper Margus hétméteresével ki is alakult a 18-8-as állás. Ha ott lett volna veszprémi közönség, biztosan rászámol a Vardarra. A félidő 21-11-es magyar előnnyel zárult, a veszprémieknél volt a pályán az egyetlen magyar, Ligetvári Patrik az első harminc percben nem kapott lehetőséget.

Az egyiptomi jobbátlövőt, Omar Jahját nehezen tudták tartani a hazaiak
Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

A folytatásban a macedónok kulcsembere, Cupic elleni védekezés volt a kulcs, és a Veszprém tökéletesen felkészült erre a taktikai fegyverre, olvasta a játékot. A háromszoros BL-győztes (ebből kettőt a Veszprém ellen nyert…) szerb klasszis egyedül kevés volt, az orosz beálló, Gleb Kalarash csipkedte magát, de a többiek mintha behúzott kézifékkel játszottak volna. Egy 3-0-s macedón rohammal picit közelebb férkőzött a Vardar, de utána megint helyreállt a rend. Tíz perccel a vége előtt már 14 volt a Veszprém előnye.

A hajrára Ligetvári Patrik is beállt, tehát két magyar mezőnyjátékos volt részese a kiütéses győzelemnek.

A jövő csütörtöki visszavágónak már nem lesz jelentősége. Veszprém a Nantes–Kielce párharc győztesével játszhat majd a kölni Final Fourba jutásért.

Féfikézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Vardar Szkopje–Telekom Veszprém 27-41 (11-21)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.