Szerb válogatott – egy héten belül két kiesés?

A kiesés szélére került a szerb labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája B divíziójában, miután 1-1-es döntetlent játszott Budapesten Magyarország vendégeként. Déli szomszédunknak múlt csütörtökön az Eb-szereplés reményétől is el kellett búcsúznia, így nem túl vidám a hangulat a szerb sajtóban – derült ki a Nemzeti Sport gyűjtéséből.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 11. 16. 14:15
Szerbia
Vasárnap még negatív teszt brtokában léptek pályára a szerbek a Puskás Arénában Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danasz: A napilap kiemeli, hogy Szerbia öt forduló után győzelem nélkül sereghajtó a 3-as számú csoportban. Ennek minden bizonnyal az lesz az ára, hogy Szerbia búcsút int a B-ligának, és visszatér a C-be, amelyben korábban is szerepelt. A kiesés azt is eredményezné, hogy a katari világbajnokság sorsolásán Szerbia nem a második, hanem a harmadik kalapban kap helyet.

N1: A portál külön kiemelte, hogy a magyar válogatott célratörőbb volt , s többet is birtokolta a labdát, amely legtöbbször a szerbek térfelén pattogott. Szerbiának már a játék felépítésével is gondja volt, többször is nehezen sikerült előre jutnia. Az N1 szerint a magyar csapatból a legaktívabb volt: a Salzburg tehetséges középpályása néhányszor távoli lövéssel próbálkozott.

B92: A hírportál szerint Szerbia későn kapcsolt, hogy támadnia kell – Jovics elpuskázta a győzelmet. A beszámoló szerint a magyarok 75 percig ellenőrzésük alatt tartották a mérkőzést, azonban az utolsó negyedórában görcsösen védekeztek, és végül pontot szereztek. Szerbia a mérkőzés végén vette át az irányítást, amikor bátran játszott, s ekkor az ellenfél tudtára is adta, hogy a három pont megszerzése a célja, azonban Jovics a 81. és a 86. percben is kihagyott egy-egy helyzetet, így a mérkőzés döntetlennel ért véget.

A Real Madrid csatára a SportKlubnak a mérkőzés után elmondta, hogy nagyon nehéz úgy pályára lépni, hogy három nappal korábban a csapat elveszítette az év legfontosabb mérkőzését: „Mindent beleadtunk, megmutattuk a jellemünket. Úgy gondolom, hogy a döntetlen a legreálisabb eredmény. Voltak lehetőségeink a mérkőzés vége felé, amelyeket kihagytunk. A skótok elleni vereség miatt még mindig szomorúak vagyunk, de a magyarok ellen meg kellett mutatni, hogy profik vagyunk.”

A teljes cikket a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.